Συνελήφθη ο πρόεδρος του νοσοκομείου Αγλαΐα Κυριακού για δωροδοκία

Χειροπέδες πέρασαν αστυνομικοί του τμήματος εκβιαστών στον πρόεδρο του νοσοκομείου Αγλαΐα Κυριακού Χάρη Τομπούλογλου και τον κατηγορούν για δωροδοκία και εκβιασμό.

Ο κ. Τομπούλογλου, φέρεται να ζήτησε από ιδιωτική εταιρεία 25.000 ευρώ για να συνάψει μαζί της σύμβαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπεύθυνοι της ιδιωτικής εταιρείας φέρονται να παρέδωσαν τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα στον κ. Τομπούλογλου και έτσι έπειτα από λίγα μόλις λεπτά οι αστυνομικοί, μετά από μία πολύ καλά οργανωμένη επιχείρηση, του πέρασαν τις χειροπέδες.

Μάλιστα, η υπόθεση είχε φτάσει μέχρι και το Μέγαρο Μαξίμου, από όπου είχε δοθεί εντολή για άμεση διαλεύκανσή της.

Ο διοικητής του νοσοκομείου αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα, ενώ περισσότερες λεπτομέρειες για την υπόθεση αναμένεται να δώσει το απόγευμα η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Ο Χάρης Τομπούλογλου είναι στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και χρόνια πολιτευτής του κόμματος. Στις δημοτικές εκλογές του 1986, 1990 και του 1998, εξελέγη πρώτος Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Χαλκηδόνας, μεταξύ όλων των συνδυασμών ενώ στις δημοτικές εκλογές του 1994 ήταν υποψήφιος Δήμαρχος στη Νέα Χαλκηδόνα, συγκεντρώνοντας ποσοστό 45% την πρώτη και 48,5% τη δεύτερη Κυριακή.

Στις βουλευτικές εκλογές του 1996 και του 2004, ως υποψήφιος βουλευτής της Β΄ Αθηνών, συγκέντρωσε σημαντικό αριθμό ψήφων (26.000 και 27.000) ενώ στους Δήμους Νέας Φιλαδέλφειας και Νέας Χαλκηδόνας αναδείχτηκε πρώτος.

Η Νέα Δημοκρατία τον διέγραψε

Αμεση ήταν η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία αποφάσισε τη διαγραφή του Χάρη Τομπούλογλου από τα μητρώα μελών του κόμματος «για αντιδεοντολογική συμπεριφορά».

Αδωνις Γεωργιάδης: Ζητά την παύση του Τομπούλογλου

Να παύσει άμεσα τον διοικητή του νοσοκομείου «Αγλαΐα Κυριακού», ο οποίος συνελήφθη νωρίτερα για εκβίαση κάλεσε το ομώνυμο ίδρυμα ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Καλούμε το Ιδρυμα Αγλαΐα Κυριακού, το οποίο και τον έχει διορίσει, να τον παύσει άμεσα από Διοικητή και να ζητήσει την παραίτησή του από τη θέση του ισοβίου μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς και να προχωρήσει στην ταχεία αντικατάστασή του», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης, ενώ συνεχάρη την ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη και διαβεβαίωσε ότι το υπουργείο Υγείας «πρωτοστατεί της προσπάθειας για τη διαφάνεια και την καταπολέμηση της διαφθοράς».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει