Συνελήφθη συνδικαλιστής του «Σωτηρία» με «φακελάκι» 50.000 ευρώ

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε τη Δευτέρα (7/10) συνδικαλιστής του νοσοκομείου «Σωτηρία» που συνελήφθη με προσημειωμένα χαρτονομίσματα, που είχε ζητήσει, προκειμένου να αποτρέψει απεργία στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με την διοικήτρια του νοσοκομείου, Μαρία Καρρά, εδώ και μέρες ο συνδικαλιστής ζητούσε χρήματα προκειμένου να σταματήσει τις αντιδράσεις του προσωπικού του νοσοκομείου στην σχεδιαζόμενη παραχώρηση οικοπέδου του «Σωτηρία» σε Ιδρυμα Ερευνών.

Η διοικήτρια ενημέρωσε αμέσως τον υπουργό Υγείας, Αδωνι Γεωργιάδη κι εκείνος τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Νίκο Δένδια, προκειμένου να στηθεί επιχείρηση σύλληψης του συνδικαλιστή την ώρα που χρηματίζεται, κάτι που τελικά έγινε το πρωί της Δευτέρας (7/10).

Ο συνδικαλιστής συνελήφθη στην Κηφισιά, την στιγμή που έβγαινε από το σπίτι της διοικήτριας του Νοσοκομείου με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα πάνω του και οδηγήθηκε στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών.

Ο υπουργός Υγείας, Αδωνις Γεωργιάδης παραχώρησε το απόγευμα της Δευτέρας συνέντευξη Τύπου σχετικά με το θέμα και ανέφερε το χρονικό της επιχείρησης που ξεκίνησε ευθύς αμέσως αφού ειδοποιήθηκε ο ίδιος από την διοικήτρια του «Σωτηρία», ενώ τόνισε πως η κυβέρνηση θα είναι αμείλικτη σε θέματα διαφθοράς.

Ερωτώμενος δε για τον χώρο προέλευσης του συλληφθέντα συνδικαλιστή, τόνισε πως παλιά ήταν μέλος της ΠΑΣΚΕ, αλλά εσχάτως έγινε αντιμνημονιακός.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει