Συνεχίζεται η απεργία του ΕΟΠΥΥ – Μακρή: «Δεν θα κλείσει ο ΕΟΠΥΥ»

Για δεύτερη εβδομάδα συνεχίζεται η απεργία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ που αντιδρούν στην ένταξή τους στο μέτρο της διαθεσιμότητας κι έτσι μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου τα πολυϊατρεία λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας.

Παράλληλα, το υπουργείο Υγείας κάνοντας πράξη την προειδοποίησή του, προχωρά σε διακοπή συμβάσεων με τους γιατρούς οι οποίοι διατηρούν απογευματινά ιατρεία, όπου δέχονται ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Οπως ξεκαθάρισε ο υπουργός Υγείας, Αδωνις Γεωργιάδης, στις 7 Δεκεμβρίου θα προχωρήσει σε συζήτηση για τη μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας αλλά μόνο στην περίπτωση που οι γιατροί θα έχουν διακόψει την απεργία τους.

Μακρή: «Δεν θα κλείσει ο ΕΟΠΥΥ»

Στο μεταξύ, σε συνέντευξή της η υφυπουργός Υγείας, Ζέτα Μακρή επανέλαβε εκ νέου πως δεν θα κλείσει ο ΕΟΠΥΥ, λίγο μετά από την ανακοίνωση της διοίκησης του Οργανισμού, ο οποίος επεσήμανε ότι δεν κινδυνεύει να κλείσει.

«Δεν αποφασίστηκε τίποτα ακόμα, πέρα από το ότι θα είναι αγοραστής υπηρεσιών Υγείας. Για όλα τα υπόλοιπα, όταν τελειώσει η αξιολόγηση του ΕΟΠΥΥ και η χαρτογράφηση του ΕΣΥ, θα ληφθούν αποφάσεις, οι οποίες θα αφορούν σε ειδικότερες λεπτομέρειες. Στις 6 Δεκεμβρίου τελειώνει η αξιολόγηση και εν συνεχεία θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις», τόνισε.

http://www.youtube.com/watch?v=TXf1Jaox_Kk

Μπορεί επίσης να σας αρέσει