Η συνταγή της ημέρας: Αγκινάρα με ριζότο και δεντρολίβανο

Δώστε ώθηση στο ριζότο σας με μια υγιή, γρήγορη, εύκολη και νόστιμη συνταγή χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, που απελευθερώνει ιδιαίτερα αρώματα.

Προετοιμασία: 15 λεπτά Μαγείρεμα: 35 λεπτά Μερίδες: 4

agkinar

agkinr

Μέθοδος

* Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι ή γουόκ. Μαγειρεύουμε τα κρεμμύδια ελαφρά για 6-7 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να αποκτήσουν καφέ χρώμα. Προσθέτουμε τις πιπεριές και το δεντρολίβανο και μαγειρεύουμε για ακόμα 5 λεπτά.

* Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε μέσα και το κρασί και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρις ότου το αλκοόλ να απορροφηθεί.

* Προσθέτουμε τις αγκινάρες και σιγοβράζουμε πάλι μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.

* Βγάζουμε και ρίχνουμε από πάνω την παρμεζάνα και ½ κουκουνάρι. Xωρίζουμε το περιεχόμενο σε μερίδες και σερβίρουμε.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει