Γλυκό, ξινό, τραγανό και κρεμώδες όλα μαζί συγκεντρωμένα σε ένα πιάτο. Αυτή η δροσερή σαλάτα θα «βομβαρδίσει» τον ουρανίσκο σας με… ριπές γεύσης, λίγες θερμίδες και πολλές φυτικές ίνες.
Προετοιμασία: 15 λεπτά
Μαγείρεμα: –
Μερίδες: 4
Yλικά
• 1/2 ώριμο αβοκάντο, κομμένο σε κύβους
• 4 μήλα ξεφλουδισμένα, κομμένα σε κύβους
• 1 φλιτζάνι κομμένες φράουλες
• 1/2 γκρέιπφρουτ, ξεφλουδισμένο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
• 1 κουταλιά της σούπας μέλι
• 1 κουταλιά της σούπας χυμός λεμονιού
• 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένα καρύδια
• Σπανάκι καθαρισμένο (περίπου 8 φλιτζάνια γεμάτα με φύλλα
Oδηγίες
• Βάλτε σε ένα μπολ όλα τα κομμάτια φρούτων
• Περιχύστε τα με το μέλι και το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε τα απαλά
• Τοποθετήστε τα φύλλα από το σπανάκι στα πιάτα (2 φλιτζάνια στο καθένα) και στα κενά που θα δημιουργηθούν ανάμεσά τους ρίξτε το μείγμα των φρούτων
• Προαιρετικά, σερβίρετε με ελαφριά βινεγκρέτ βατόμουρο ή ξύδι βαλσάμικο και κράκερς ολικής αλέσεως\
Διατροφικά στοιχεία
Θερμίδες: 202
Πρωτεΐνες: 4g
Υδατάνθρακες: 34g
Λιπαρά: 8g
Κορεσμένα: 1g
Ινες: 13g
Αλάτι: 81mg