Μια νέα, αναπάντεχη, νόστιμη εκδοχή της κλασικής ψητής πατάτας, με άκρως υγιεινή γέμιση από μπρόκολο, σε μια συνταγή που φτιάχνεται γρήγορα και εύκολα.
Προετοιμασία: 10 λεπτά
Μαγείρεμα: 30 λεπτά
Μερίδες: 4
Μέθοδος
* Θερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Βάζουμε τις πατάτες στο φούρνο μικροκυμάτων σε πολύ υψηλή θερμοκρασία για 12-15 λεπτά για να μαλακώσουν. Παράλληλα, βράζουμε το μπρόκολο για 3 λεπτά στον ατμό και στη συνέχεια το στραγγίζουμε καλά.
* Οταν οι πατάτες κρυώσουν λίγο, τις κόβουμε στη μέση κατά μήκος και βάζουμε το εσωτερικό τους σε ένα μπολ.
* Βάζουμε τις πατάτες σε ένα φύλλο ψησίματος. Λιώνουμε το εσωτερικό τους με ένα πιρούνι και στη συνέχεια ανακατεύουμε τη μουστάρδα, το αυγό το τυρί και το μπρόκολο.
* Αλατοπιπερώνουμε και στη συνέχεια τα βάζουμε μέσα στο κέλυφος. Πασπαλίζουμε με το τυρί και ψήνουμε για 15 λεπτά, μέχρις ότου οι κορυφές να γίνουν τραγανές και χρυσές. Σερβίρουμε με σαλάτα ντομάτα.