Το κουνουπίδι, ένα από τα παρεξηγημένα λαχανικά, κάνει… ρελάνς. Ψημένο στο φούρνο δίνει μια διαφορετική γεύση και απογειώνεται με τους τραγανούς ξηρούς καρπούς σε μια ζεστή υγιεινή σαλάτα ελάχιστων θερμίδων.
Προετοιμασία: 15 λεπτά
Μαγείρεμα: 35 λεπτά
Μερίδες: 4
Υλικά
• 1 κουνουπίδι, κομμένο σε μικρά μπουκετάκια
• 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
• 1 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
• 3 κουταλιές της σούπας ξίδι
• 1 1/2 κουταλιά της σούπας μέλι
• 3 κουταλιές της σούπας σταφίδες
• 1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
• 3 κουταλιές της σούπας ψημένα, ψιλοκομμένα αμύγδαλα
• 50g σπανάκι
Οδηγίες
• Θερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς, βάζετε μέσα το κουνουπίδι με το ελαιόλαδο, το αλατοπιπερώνετε και το ψήνετε για περίπου 15 λεπτά. Ανακατέψτε με το κόκκινο κρεμμύδι και συνεχίστε το ψήσιμο για άλλα 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
• Οσο το κουνουπίδι ψήνεται, ανακατέψτε το ξίδι, το μέλι και τις σταφίδες.
• Μόλις το κουνουπίδι ψηθεί, προσθέστε το dressing, τον άνηθο, τα αμύγδαλα και το σπανάκι. Βεβαιωθείτε ότι το σπανάκι είναι φρέσκο και τρυφερό και με όχι πολύ μεγάλα φύλλα, για να μπορέσετε να το βάλετε ωμό στη σαλάτα σας. Σερβίρετε και απολαύστε!
Διατροφικά στοιχεία
Θερμίδες: 206
Πρωτεΐνες: 8g
Υδατάνθρακες: 19g
Λιπαρά: 11g
Κορεσμένα: 1g
Ινες: 4g
Ζάχαρη: 18g
Αλάτι: 11mg