Αυγά ψητά με παρμεζάνα και πιπεριές

Mία συνταγή που γίνεται εύκολα και γρήγορα και είναι βέβαιο ότι θα αρέσει πολύ στους άνδρες και τα παιδιά σας. Χορταστική και νόστιμη με λίγες θερμίδες, με το ιδιαίτερο άρωμα της πιπεριάς και τη «γεμάτη» γεύση της παρμεζάνας.

Προετοιμασία: 15 λεπτά

Μαγείρεμα: 27 λεπτά

Μερίδες: 6

eggs2

eggs1

Μέθοδος

* Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς Κελσίου. Ψεκάστε 6 ρηχά φορμάκια με σπρέι μαγειρικής και τοποθετήστε τα πάνω σε ένα μεγάλο φύλλο ψησίματος.

* Βάλτε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Σοτάρετε το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην ροδίσουν, περίπου 10 λεπτά.

* Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε για ένα ακόμα λεπτό.

* Ανακατέψτε με τον πελτέ, μία κουταλιά της σούπας νερό, το αλάτι και το πιπέρι.

* Χωρίστε το μείγμα των λαχανικών στα φορμάκια. Σπάστε δύο αυγά σε κάθε φορμάκι-πιάτο.

* Πασπαλίστε με τυρί και αλατοπίπερο και ψήστε μέχρι να γίνουν τα ασπράδια, αλλά οι κρόκοι να είναι ακόμα «ζωντανοί», για περίπου 15 λεπτά. Αφήστε το για 5 λεπτά πριν το σερβίρετε, για να επιτρέψετε στους κρόκους να σταθεροποιηθούν λίγο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει