Η δροσερή, απολαυστική, χειμωνιάτικη σαλάτα, που γίνεται σε 4 μόλις βήματα και δεν διαθέτει ίχνος χοληστερόλης. Κόκκινα και πράσινα μήλα, σέλινο, μαγιονέζα και καρύδια σερβιρισμένα πάνω από μαρούλια.
Είναι κλασική στην κατηγορία της, δημιούργημα του Oscar Tschirky, maître d’hôtel του εστιατορίου Waldorf Astoria.
Τα υγιή λιπαρά από τα καρύδια, βοηθούν στον έλεγχο της χοληστερόλης, η κερσετίνη και οι άλλες πολυφαινόλες που βρίσκονται στα μήλα μπορούν να επιβραδύνουν την πέψη των υδατανθράκων, γεγονός που βοηθά στον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα, ενώ το σέλινο περιέχει ισχυρά φυτοθρεπτικά που μειώνουν τον κίνδυνο της οξειδωτικής βλάβης και την πρόληψη της φλεγμονής.
Προετοιμασία: 20 λεπτά
Μαγείρεμα: –
Μερίδες: 24
Oδηγίες
• Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε τη μαγιονέζα, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και το αλάτι μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα
• Σε ένα μεγάλο μπολ βάλτε το μαρούλι, τα μήλα και το σέλινο
• Αδειάστε το μείγμα της μαγιονέζας πάνω από τα μαρούλια, τα μήλα και το σέλινο και ανακατέψτε μέχρι να πάει παντού
• Καλύψτε τη σαλάτα με ένα πλαστικό περιτύλιγμα και καταψύξτε την για 30 λεπτά (αυτό το συγκεκριμένο τμήμα της διαδικασίας μπορείτε και να το παραλείψετε αν δεν την θέλετε τόσο δροσερή)
• Λίγο πριν την ετοιμάσετε για σερβίρισμα ανακατέψτε τα καρύδια
Διατροφικά στοιχεία
Θερμίδες: 195
Πρωτεΐνες: 1g
Υδατάνθρακες: 13g
Λιπαρά: 17g
Κορεσμένα: 2g
Ινες: 2g
Ζάχαρη: 9g
Αλάτι: 133mg