Ενα υγιεινό, νόστιμο και πικάντικο πιάτο γεμάτο αρώματα που μπορεί να γίνει το αγαπημένο σας, καθώς είναι χαμηλής θερμιδικής αξίας. Εναλλακτικά μπορείτε αντί για ψάρι να το μαγειρέψετε με κοτόπουλο.
Προετοιμασία: 5 λεπτά
Μαγείρεμα: 15 λεπτά
Μερίδες: 4
Yλικά
• 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
• 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
• 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
• 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
• 200g ψιλοκομμένες ντομάτες κονσέρβα
• 1 κόκκινη πιπεριά χωρίς τα σπόρια, κομμένη σε χοντρά κομμάτια
• 1 λεμόνι κομμένο σε φέτες
• 1 χούφτα κόλιανδρο κομμένο σε χοντρά κομμάτια
• 450g λευκά φιλέτα ψαριών κομμένα σε χοντρά κομμάτια
Μέθοδος
• Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα. Βάζουμε μέσα το σκόρδο, το κύμινο, την πάπρικα και μαγειρεύουμε για ένα λεπτό.
• Προσθέτουμε 100ml νερό και ρίχνουμε μέσα τις ντομάτες. Μόλις αρχίσουν να βράζουν, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 5 λεπτά.
• Προσθέτουμε το ψάρι, το αφήνουμε να σιγοβράσει για 5 λεπτά και σερβίρουμε με κόλιανδρο και μια φέτα λεμόνι.
Θρεπτικά συστατικά
Θερμίδες: 143
Πρωτεΐνες: 2g
Υδατάνθρακες: 5g
Λιπαρά: 4g
Κορεσμένα: 1g
Ίνες: 1g
Ζάχαρη: 4g
Αλάτι: 0,28g