Ενα πιάτο κατάλληλο για διαβητικούς, καθώς περιέχει σε ιδανικές ποσότητες τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται σε μια υγιεινή και νόστιμη επιλογή. Αντί για την παρμεζάνα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επίσης μοτσαρέλα ή μπλε τυρί.
Προετοιμασία: 5 λεπτά
Μαγείρεμα: 9 λεπτά
Μερίδες: 4
Μέθοδος
* Προθερμαίνετε το φούρνο στους 230 βαθμούς Κελσίου
* Μαγειρέψτε τα σπαράγγια στον ατμό, σκεπασμένα, για περίπου 2 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά. Ξεπλύνετέ τα με κρύο νερό για να διατηρηθούν τραγανά και αφήστε τα να στραγγίξουν
* Συνδυάστε το λάδι με το σκόρδο και με ένα πινέλο βουρτσίστε τις πίτες
* Τακτοποιήστε πάνω στις πίτες τις φέτες της ντομάτας και τα σπαράγγια
* Πασπαλίστε με βασιλικό, αλάτι και πιπέρι
* Ρίξτε από πάνω ομοιόμορφα με την παρμεζάνα
* Ψήστε στους 230 βαθμούς για 7 με 8 λεπτά, ή μέχρις ότου χρυσίσουν οι άκρες από τις πίτες