Πίτες με σπαράγγια και παρμεζάνα

Ενα πιάτο κατάλληλο για διαβητικούς, καθώς περιέχει σε ιδανικές ποσότητες τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται σε μια υγιεινή και νόστιμη επιλογή. Αντί για την παρμεζάνα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επίσης μοτσαρέλα ή μπλε τυρί.

Προετοιμασία: 5 λεπτά

Μαγείρεμα: 9 λεπτά

Μερίδες: 4

pita1

pita

Μέθοδος

* Προθερμαίνετε το φούρνο στους 230 βαθμούς Κελσίου

* Μαγειρέψτε τα σπαράγγια στον ατμό, σκεπασμένα, για περίπου 2 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά. Ξεπλύνετέ τα με κρύο νερό για να διατηρηθούν τραγανά και αφήστε τα να στραγγίξουν

* Συνδυάστε το λάδι με το σκόρδο και με ένα πινέλο βουρτσίστε τις πίτες

* Τακτοποιήστε πάνω στις πίτες τις φέτες της ντομάτας και τα σπαράγγια

* Πασπαλίστε με βασιλικό, αλάτι και πιπέρι

* Ρίξτε από πάνω ομοιόμορφα με την παρμεζάνα

* Ψήστε στους 230 βαθμούς για 7 με 8 λεπτά, ή μέχρις ότου χρυσίσουν οι άκρες από τις πίτες

Μπορεί επίσης να σας αρέσει