Ψητό κοτόπουλο νταλ με κάρυ

Ενα γρήγορο μεσημεριανό γεύμα ή ένα εύκολο δείπνο σε ένα πιάτο με χαμηλή χοληστερόλη και χαμηλό νάτριο. Νταλ είναι στα ινδικά (hindi) οι κόκκινες φακές που μαζί με το κοτόπουλο και το κάρυ δίνουν ένα ιδιαίτερο άρωμα.

Προετοιμασία: 10 λεπτά

Μαγείρεμα: 20 λεπτά

Μερίδες: 4

Yλικά

1 1/2 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο

1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 κουταλάκια του γλυκού κάρυ σε σκόνη

2 φλιτζάνια μαγειρεμένες φακές

2 φλιτζάνια ντομάτες σε κύβους, κατά προτίμηση ψημένες

4 φλιτζάνια ψητό κοτόπουλο χωρίς πέτσα και κόκαλα

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/4 φλιτζάνι γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά

Οδηγίες

Ζεσταίνετε λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Προσθέστε το κρεμμύδι και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσει, αλλά χωρίς να ροδίσει, για 3 με 4 λεπτά. Προσθέστε τη σκόνη κάρυ και ανακατέψτε για 20 με 30 δευτερόλεπτα για να ενωθούν τα αρώματα.

Προσθέστε τις φακές, τις ντομάτες, το κοτόπουλο και το αλάτι και ανακατέψτε μέχρι να ζεσταθούν καλά.

Κατεβάζετε από τη φωτιά και ανακατεύετε με το γιαούρτι. Σερβίρετε αμέσως.

Διατροφικά στοιχεία

Θερμίδες: 345

Πρωτεΐνες: 36g

Υδατάνθρακες: 30g

Λιπαρά: 9g

Κορεσμένα: 2g

Ινες: 10g

Χοληστερόλη: 78mg

Νάτριο: 361mg

Μπορεί επίσης να σας αρέσει