Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά: «Να ανακαλέσει άμεσα ο υπουργός Υγείας»

Να ανακαλέσει άμεσα τους ισχυρισμούς του για τους χειρουργούς του ΕΟΠΥΥ καλεί τον υπουργό Υγείας ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά που ζητά παράλληλα την παρέμβαση του Πρωθυπουργού, ενώ επιφυλάσσεται και ο ίδιος να ασκήσει τα δέοντα για τις δηλώσεις του Αδωνι Γεωργιάδη.

Αφορμή για την ανακοίνωση – ανοιχτή επιστολή αποτέλεσαν οι δηλώσεις του υπουργού Υγείας, Αδωνι Γεωργιάδη στην εκπομπή «Πρωινό ΑΝΤ1» και οι ισχυρισμοί του σχετικά με την επάρκεια των χειρουργών του ΕΟΠΥΥ, καθώς μεταξύ άλλων, είπε ότι υπάρχουν γιατροί στον ΕΟΠΥΥ που έχουν να χειρουργήσουν πάνω από 20 χρόνια και αναρωτήθηκε αν κάποιος θα πήγαινε το παιδί του να χειρουργηθεί εκεί.

Ο ΙΣΠ τονίζει στην ανοιχτή επιστολή του πως οι χαρακτηρισμοί του υπουργού Υγείας είναι αναληθείς, ενημερώνει τους πολίτες ότι μπορούν να τους εμπιστευτούν απόλυτα γιατί είναι άρτια εκπαιδευμένοι γι’ αυτό και περιζήτητοι στο εξωτερικό, ενώ παράλληλα επιφυλάσσεται να ασκήσει άμεσα τα δέοντα.

Επισημαίνει παράλληλα πως αποτελεί πρωτοφανές φαινόμενο ένας υπουργός Υγείας να αμφισβητεί την επιστημονική επάρκεια χιλιάδων γιατρών και προειδοποιεί πως «ο ΙΣΠ και τα άλλα θεσμικά Ιατρικά όργανα δεν θα του επιτρέψουν να τους συκοφαντεί-δυσφημεί επιστημονικά και εργασιακά και να προαναγγέλλει διά του Τύπου την απόλυσή τους».

Αναλυτικά η ανοιχτή επιστολή του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά αναφέρει:

«Οι θέσεις του υπουργού Υγείας κ. Α. Γεωργιάδη, που διατυπώθηκαν στην τηλεοπτική εκπομπή Πρωινό ΑΝΤ1 σήμερα 14-11-2013 και οι ισχυρισμοί του σχετικά με την “ακυρότητα” – απόλυση των Χειρουργικών Ειδικοτήτων των Ιατρών που υπηρετούν στον ΕΟΠΥΥ, τονίζουμε ότι είναι αναληθείς και ενημερώνουμε τους πολίτες ότι όλοι οι Ιατροί είναι μάχιμοι, άρτια εκπαιδευμένοι – γι΄ αυτό είναι και περιζήτητοι στο εξωτερικό – και ότι μπορούν να τους εμπιστεύονται τα παιδιά τους.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά (ΙΣΠ) επιφυλάσσεται να ασκήσει άμεσα τα δέοντα για τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας, δεδομένου ότι από όλους πρέπει να διαφυλάσσεται η αξιοπρέπεια και η προστασία του Ιατρικού επαγγέλματος (πολύ δε περισσότερο από τον εκάστοτε υπουργό Υγείας), με σκοπό την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Οι θέσεις που διατυπώθηκαν στην εκπομπή από τον κ. Γεωργιάδη, πέρα από “συκοφαντικούς” ισχυρισμούς που αποδεικνύονται ότι είναι συκοφαντικοί, αποτελούν και διασπορά ψευδών ειδήσεων (και δη διά του τύπου κατά τον Ποινικό Κώδικα, αρθ. 191) και προκαλούν φόβο στο κοινό.

Ο ΙΣΠ -εκτός των προαναφερομένων ενεργειών του- ζητά από τον Υπουργό να ανακαλέσει άμεσα τους ισχυρισμούς του. Επίσης ζητάμε από τον Πρωθυπουργό της χώρας, αφού ενημερωθεί περί των δηλώσεων, να πράξει τα δέοντα εάν εγκρίνει ή δεν εγκρίνει τέτοιες συμπεριφορές.

Αποτελεί πρωτοφανές για την Ελληνική πραγματικότητα ο Υπουργός Υγείας να αμφισβητεί την επιστημονική επάρκεια χιλιάδων Ιατρών με Χειρουργικές Ειδικότητες που υπηρετούσαν και υπηρετούν την Περίθαλψη του Ελληνικού Λαού στην ΠΦΥ.

Διερωτώμεθα εάν συμβουλεύτηκε κάποιο θεσμικό Ιατρικό φορέα του εσωτερικού ή του εξωτερικού για να προβεί σε αυτές τις δηλώσεις.

Μπορεί ο ίδιος να μην δέχεται “να του πάρει την δόξα η Τρόικα” για τις απολύσεις που πρόκειται να κάνει, όμως ο ΙΣΠ και τα άλλα θεσμικά Ιατρικά όργανα δεν θα του επιτρέψουν να τους συκοφαντεί-δυσφημεί επιστημονικά και εργασιακά και να προαναγγέλλει διά του Τύπου την απόλυσή τους».

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΒΑΡΒΑΡΑ ΑΝΕΜΟΔΟΥΡΑ                           ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΡΩΦ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει