Στα 14 τα θύματα από τον ιό της εποχικής γρίπης

Ολοένα και αυξάνονται τα κρούσματα από τον ιό της εποχικής γρίπης, ενώ οι θάνατοι έφτασαν τους 14, όπως αναφέρει το ΚΕΕΛΠΝΟ, με όλα τα θύματα να είναι άτομα που έπασχαν από υποκείμενα νοσήματα.

Παράλληλα, 53 άτομα νοσηλεύτηκαν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, όπου πλέον παραμένουν 26 ασθενείς, με τους υπόλοιπους να έχουν διαφύγει τον κίνδυνο.

H συντριπτική πλειοψηφία των περιστατικών που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ πάσχει από γρίπη Α(Η1Ν1)2009pdm, στέλεχος το οποίο κυκλοφορεί σταθερά κάθε έτος μετά την πανδημία γρίπης του 2009.

Η αυξημένη δραστηριότητα της νόσου θα διατηρηθεί και τις επόμενες εβδομάδες, γι’ αυτό το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) συνιστά στα άτομα υψηλού κινδύνου (άτομα άνω των 60 ετών, παιδιά και ενήλικες με χρόνια νοσήματα ή επιβαρυντικούς παράγοντες υγείας) να εμβολιαστούν ακόμα και τώρα.

Παράλληλα, υπενθυμίζει πως θα πρέπει όλοι να τηρούν τους απαραίτητους κανόνες υγιεινής, να παραμένουν στο σπίτι τους αν έχουν συμπτώματα γρίπης, να καλύπτουν το πρόσωπό τους όταν βήχουν και όταν φτερνίζονται και να πλένουν καλά τα χέρια τους, καθώς ο ιός παραμένει για αρκετό χρονικό διάστημα στις επιφάνειες, απ’ όπου μπορεί να μολυνθούν.

Δείτε το σχετικό ενημερωτικό βίντεο που δημιούργησε το ΚΕΕΛΠΝΟ σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων:

http://www.youtube.com/watch?v=a9t4cdNEO80

Μπορεί επίσης να σας αρέσει