Ψητά λαχανικά με ρεβίθια

Ενα φαγητό με βάση τη ντομάτα, με ρεβίθια και μια ποικιλία από λαχανικά που ψήνονται στο φούρνο σε χαμηλή φωτιά. Είναι ένα πιάτο απόλυτα διαιτητικό και άκρως γευστικό.

Προετοιμασία: 30 λεπτά

Μαγείρεμα: 50 λεπτά

Μερίδες: 4

summer-veg-table

Μέθοδος

* Θερμαίνουμε το φούρνο στους 200-220 βαθμούς Κελσίου. Βάζουμε τα λαχανικά σε ένα μεγάλο ταψί, τα ανακατεύουμε με τους σπόρους κόλιανδρου και ρίχνουμε από πάνω το μεγαλύτερο μέρος από το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι.

* Απλώνουμε τα λαχανικά σε μία στρώση πάνω στο ταψί και τα ψήνουμε για 45 λεπτά, γυρίζοντάς τα μια – δυο φορές μέχρις ότου ψηθούν και πάρουν ένα καφετί χρώμα γύρω από τις άκρες τους.

* Τοποθετούμε το ταψί σε χαμηλή φωτιά (περίπου 100 βαθμοί Κελσίου) και προσθέτουμε τις ντομάτες και τα ρεβίθια. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν και τα ανακατεύουμε απαλά. Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι, τα αλατοπιπερώνουμε ξανά και στη συνέχεια ρίχνουμε από πάνω τα φύλλα του κόλιανδρου.

* Σερβίρουμε σε μια πιατέλα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει