Ρίζες λαχανικών με καρυκεύματα και φακές

Οι πατάτες σ’ αυτή τη συνταγή αναδεικνύουν με ιδιαίτερο τρόπο τις πικάντικες γεύσεις σε ένα τέλειο χορτοφαγικό πιάτο με λίγες θερμίδες και ιδανικό για τη μείωση της χοληστερόλης.

Προετοιμασία: 10 λεπτά

Μαγείρεμα: 35 λεπτά

Mερίδες: 4

spicy-root1

Μέθοδος μαγειρέματος

* Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

* Για τις πατάτες, τα καρότα και τις παστινάκες (γογγύλια που μοιάζουν με καρότα που έχει ξεθωριάασει το χρώμα τους) δυναμώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 6-7 λεπτά, ανακατεύοντας μέχρι τα λαχανικά να πάρουν ένα χρυσό χρώμα.

* Ανακατεύουμε το κάρυ πάστα ή σε σκόνη, το ρίχνουμε πάνω στα άλλα υλικά και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί.

* Μειώνουμε τη θερμοκρασία, προσθέτουμε τις φακές, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά, έως ότου οι φακές και τα λαχανικά μαλακώσουν και δέσει η σάλτσα.

* Ανακατεύουμε το μεγαλύτερο μέρος του κόλιανδρου, αρωματίζουμε και ζεσταίνουμε για ένα λεπτό. Τοποθετούμε από πάνω το γιαούρτι και τον υπόλοιπο κόλιανδρο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.