Πικάντικη σούπα από καρότα και φακές

Ενα νόστιμο πικάντικο πιάτο, για πολλή ενέργεια, γεμάτο βιταμίνες και χαμηλό σε λιπαρά. Είναι έτοιμο σε λιγότερη από μισή ώρα, αλλά μπορείτε αν θέλετε να το μαγειρέψετε αργά.
Προετοιμασία: 10 λεπτά
Μαγείρεμα: 15 λεπτά
Μερίδες: 4
Υλικά
• 2 κουταλάκια του γλυκού σπόροι κύμινου
• 1 πρέζα νιφάδες τσίλι
• 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
• 600g καρότα πλυμένα και χοντροκομμένα (χωρίς φλούδα)
• 140g κόκκινες φακές
• 1l ζεστός ζωμός λαχανικών (από ένα κύβο)
• 125ml γάλα
• γιαούρτι και ψωμί για σερβίρισμα
• αλάτι, πιπέρι
Oδηγίες
• Ζεσταίνετε μια μεγάλη κατσαρόλα και τσιγαρίζετε τους σπόρους κύμινου και τις νιφάδες τσίλι για περίπου ένα λεπτό ή μέχρι να αρχίσουν να «χοροπηδούν» απελευθερώνοντας τα αρώματά τους. Φτυαρίστε περίπου τους μισούς σπόρους με ένα κουτάλι και βάλτε τους στην άκρη.
• Προσθέστε το λάδι, τα καρότα, τις φακές, το ζωμό και το γάλα στην κατσαρόλα και αφήστε τα να βράσουν. Σιγοβράζετε για 15 λεπτά έως ότου οι φακές διογκωθούν και μαλακώσουν.
• Ανακατέψτε τη σούπα με ένα ραβδί μπλέντερ μέχρι να ομαλοποιηθεί, ή αν θέλετε αφήστε την ογκώδη. Βάζετε το αλάτι και το πιπέρι και τελειώνετε με μια κουταλιά γιαούρτι και ρίχνοντας από πάνω ψημένα μπαχαρικά. Σερβίρετε με ζεστό ψωμί.
Διατροφικά στοιχεία
Θερμίδες: 238
Πρωτεΐνες: 11g
Υδατάνθρακες: 34g
Λιπαρά: 7g
Κορεσμένα: 1g
Ινες: 5g
Zάχαρη: 0g
Aλάτι: 0,25g