Ενα νόστιμο πικάντικο πιάτο, για πολλή ενέργεια, γεμάτο βιταμίνες και χαμηλό σε λιπαρά. Είναι έτοιμο σε λιγότερη από μισή ώρα, αλλά μπορείτε αν θέλετε να το μαγειρέψετε αργά.
Προετοιμασία: 10 λεπτά
Μαγείρεμα: 15 λεπτά
Μερίδες: 4
Υλικά
• 2 κουταλάκια του γλυκού σπόροι κύμινου
• 1 πρέζα νιφάδες τσίλι
• 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
• 600g καρότα πλυμένα και χοντροκομμένα (χωρίς φλούδα)
• 140g κόκκινες φακές
• 1l ζεστός ζωμός λαχανικών (από ένα κύβο)
• 125ml γάλα
• γιαούρτι και ψωμί για σερβίρισμα
• αλάτι, πιπέρι
Oδηγίες
• Ζεσταίνετε μια μεγάλη κατσαρόλα και τσιγαρίζετε τους σπόρους κύμινου και τις νιφάδες τσίλι για περίπου ένα λεπτό ή μέχρι να αρχίσουν να «χοροπηδούν» απελευθερώνοντας τα αρώματά τους. Φτυαρίστε περίπου τους μισούς σπόρους με ένα κουτάλι και βάλτε τους στην άκρη.
• Προσθέστε το λάδι, τα καρότα, τις φακές, το ζωμό και το γάλα στην κατσαρόλα και αφήστε τα να βράσουν. Σιγοβράζετε για 15 λεπτά έως ότου οι φακές διογκωθούν και μαλακώσουν.
• Ανακατέψτε τη σούπα με ένα ραβδί μπλέντερ μέχρι να ομαλοποιηθεί, ή αν θέλετε αφήστε την ογκώδη. Βάζετε το αλάτι και το πιπέρι και τελειώνετε με μια κουταλιά γιαούρτι και ρίχνοντας από πάνω ψημένα μπαχαρικά. Σερβίρετε με ζεστό ψωμί.
Διατροφικά στοιχεία
Θερμίδες: 238
Πρωτεΐνες: 11g
Υδατάνθρακες: 34g
Λιπαρά: 7g
Κορεσμένα: 1g
Ινες: 5g
Zάχαρη: 0g
Aλάτι: 0,25g