Συστάσεις από το υπουργείο Περιβάλλοντος για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Η αφρικανική σκόνη από τη Σαχάρα έχει δημιουργήσει αποπνικτική ατμόσφαιρα και το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας προέβη σε συστάσεις για την προστασία του πληθυσμού.

Η σκόνη έχει «πνίξει» την Αττική, ενώ το φαινόμενο είναι επίσης αισθητό σε Καλαμάτα, Χανιά, Ηράκλειο, Μήλο, Νάξο, Μύκονο, Ικαρία, Σκύρο, Λήμνο, Αλεξανδρούπολη και Καβάλα. Στην Αττική αναμένεται να διαλυθεί μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας (2/2), αλλά στο ανατολικό Αιγαίο θα παραμείνει μέχρι την Τρίτη (3/2).

Στην ανακοίνωση του υπουργείου υπογραμμίζεται πως τα άτομα που έχουν αναπνευστικά προβλήματα, οι καρδιοπαθείς, καθώς και τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι θα πρέπει να αποφύγουν κάθε σωματική άσκηση και δραστηριότητα σε εξωτερικούς χώρους. Παράλληλα, θα πρέπει να αποφεύγουν να μένουν σε εξωτερικούς χώρους και ιδιαίτερα σε περιοχές που είναι αυξημένη η κυκλοφορία.

Τα άτομα με άσθμα, ίσως χρειαστεί να κάνουν πιο συχνά εισπνοές ανακουφιστικού φαρμάκου, ενώ αν υπάρχουν επίμονα συμπτώματα δύσπνοιας θα πρέπει τα άτομα αυτά να επικοινωνήσουν με το γιατρό.

Όπως αναφέρει το υπουργείο, επειδή η έντονη μεταφορά σκόνης από τη Σαχάρα θα συνεχισθεί, εκτιμάται ότι οι συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων στην ατμόσφαιρα θα κυμανθούν και σήμερα, Κυριακή 01.02.2015, σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει