Τα μήλα βοηθούν στην προσπάθεια απώλειας βάρους

Ενα μήλο την ημέρα δεν κάνει… πέρα μόνο το γιατρό αλλά και το βάρος. Το μήλο είναι συνώνυμο της καλής υγείας, αλλά πρόσφατα κέρδισε δημοτικότητα και για τη διατροφική του ποιότητα.

Αποτελεί μια δεξαμενή φυτοθρεπτικών συστατικών που βοηθούν στη διατήρηση της βέλτιστης υγείας. Επιπλέον, βοηθά την ενίσχυση της ανοσίας, καταπολεμά τις μολύνσεις και κάποιες συχνές ασθένειες. Τα αντιοξειδωτικά που υπάρχουν στο μήλο, είναι γνωστό ότι συγκριτικά με αυτά που υπάρχουν σε άλλα φρούτα, είναι πιο αποτελεσματικά.

Πλέον, είναι κοινά αποδεκτό ότι το μήλο βοηθά στην απώλεια βάρους. Εκτός από την καλή υγεία, ένα μεσαίου μεγέθους μήλο έχει περίπου 50 θερμίδες και περιέχει πηκτίνη που είναι μία δύσπεπτη διαλυτή φυτική ίνα. Αυτό σημαίνει ότι παρέχει μια αίσθηση πληρότητας που σάς οδηγεί να τρώτε λιγότερο και να χάνετε περισσότερο βάρος.

Η γλυκύτητα των μήλων είναι ένα εύλογο ερώτημα και η απάντηση είναι πως είναι αυτό ακριβώς το χαρακτηριστικό του που βοηθά τούς ανθρώπους που το καταναλώνουν να παραμένουν σε φόρμα. Η ενέργεια που παράγεται από τη ζάχαρη ενός μήλου είναι πιο βιώσιμη. Ως εκ τούτου, αυτή η ενέργεια βοηθά στις προπονήσεις και επιτρέπει να περιοριστούν οι δίαιτες κατά τη διάρκεια ενός προγράμματος απώλειας βάρους. Επιπλέον, ένα μήλο περιέχει σύνθετους υδατάνθρακες, που είναι απ’ αυτούς που δεν ανεβάζουν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα.

Το μήλο είναι μια καλή πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β, όπως η ριβοφλαβίνη, η θειαμίνη και η πυριδοξίνη. Αυτές οι βιταμίνες, ενισχύουν το μεταβολισμό του σώματος και βοηθούν στην παραγωγή περισσότερης ενέργειας, επομένως και πάλι βοηθούν και ενισχύουν την απώλεια βάρους. Εκτός αυτού, το μήλο περιλαμβάνει, επίσης, μια μικρή ποσότητα μετάλλων, όπως το κάλιο, το φώσφορο και το ασβέστιο.

Προσθέστε το μήλο στην καθημερινή σας διατροφή για όλα τα θρεπτικά του οφέλη. Μπορείτε ακόμα να το χρησιμοποιήσετε ως φυσικό γλυκαντικό στα δημητριακά του πρωινού σας ή σε ένα φρέσκο smoothie.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει