Τα mRNA εμβόλια για τον κοροναϊό και η «αλλοίωση του DNA»

Στις διάφορες θεωρίες που κυκλοφορούν για τα mRNA εμβόλια κατά του κοροναϊού αναφέρθηκε χθες ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο LSE, Ηλίας Μόσιαλος, σε ανάρτησή του στο Facebook, αντιμετωπίζοντας με χιούμορ όσα διακινούνται για «αλλοίωση του DNA».

«Κυκλοφορούν διάφορες θεωρίες για τα mRNA εμβόλια. Λένε διάφοροι ότι όσοι τα κάνουν θα έχουν αλλοίωση του DNA τους, κάτι που δεν ισχύει. Έτσι μετά τους εμβολιασμούς ένας Σουηδός θα μετατραπεί σε Κινέζο και ένας Ιάπωνας σε Ολλανδό», έγραψε στον λογαριασμό του στο Facebook.

Υπάρχουν όμως και άλλα προβλήματα με τα mRNA εμβόλια, σύμφωνα με τον κ. Μόσιαλο. «Έχετε δει το λογότυπο της Moderna; Είναι σαν αυτά των σουπερμάρκετ τρίτης κατηγορίας. Πώς να κάνεις εμβόλιο τέτοιας εταιρείας;».

«Υπάρχει όμως λύση για όλους. Όσοι δεν θέλουν να κάνουν mRNA εμβόλια μπορούν να κάνουν το εμβόλιο της Οξφόρδης. Θα είναι πιο αριστοκρατικό. Σαν να παίζεις στο The Crown ή να πρωταγωνιστείς στο Downton Abbey», κατέληξε.

 

Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ: Πρόβλημα ένα τυχόν χαμηλό επίπεδο εμβολιασμού

Η μειωμένη προθυμία εμβολιασμού θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την καταπολέμηση του κοροναϊού, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ.

«Η μειωμένη προθυμία εμβολιασμού θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την καταπολέμηση του κοροναϊού. Αυτό είναι ένα πρόβλημα και γι’ αυτό πρέπει να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη όσο περισσότερων ανθρώπων μπορούμε ώστε ακριβώς να εμβολιαστούν. Υπάρχουν πολλές προκαταλήψεις για τα αναμενόμενα εμβόλια, οι οποίες δεν ισχύουν», είπε σήμερα ο πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Εμβολιασμών του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ του Βερολίνου Τόμας Μέρτενς στα ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα RTL και ntv.

«Ακούμε ξανά και ξανά ότι γίνεται μια γενετική αλλαγή με τον εμβολιασμό. Αυτό είναι φυσικά ανοησία. Επιπλέον, παρόλο που αληθεύει το γεγονός ότι η νέα τεχνολογία mRNA δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ σε ανθρώπινο εμβόλιο, η τεχνολογία η οποία χρησιμοποιείται έχει μελετηθεί και είναι γνωστή εδώ και δεκαετίες», τόνισε ο Μέρτενς, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει