Την ίδρυση Μονάδων Ημερήσιας Νοσηλείας προωθεί το υπουργείο Υγείας

Τη δυνατότητα ανάπτυξης ιδιωτικών Μονάδων Ημερήσιας Νοσηλείας (ΜΗΝ), δίνει το υπουργείο Υγείας, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Λεωνίδας Γρηγοράκος, σε συνέντευξη Τύπου.

Στόχος είναι η απελευθέρωση των δημόσιων νοσοκομείων από μικροεπεμβάσεις.

Στις Μονάδες Ημερήσιας Νοσηλείας (ΜΗΝ), που θα λειτουργούν από το πρωί έως το βράδυ, θα γίνονται μικροεπεμβάσεις που απαιτούν ολιγόωρη παραμονή του ασθενή, ενώ τον έλεγχο των μονάδων θα διενεργούν οι αρμόδιες υπηρεσίες των διοικητικών Περιφερειών.

Βέβαια οι αρμόδιες υπηρεσίες των διοικητικών Περιφερειών, προς το παρόν παρουσιάζουν λειτουργικά προβλήματα, ωστόσο ο κ. Γρηγοράκος είπε χαρακτηριστικά: «Θα τα δούμε».

Ο κ. Γρηγοράκος διευκρίνισε ότι οι τροπολογίες που αφορούσαν τη βελτίωση της λειτουργίας των νοσοκομείων του ΕΣΥ, καθώς και την έγκαιρη αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών των νοσοκομειακών γιατρών, και οι οποίες κατετέθησαν την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή, αλλά απορρίφθηκαν ως εκπρόθεσμες, θα επανέλθουν. «Τα νοσοκομεία του ΕΣΥ έχουν επτά μήνες να πληρώσουν εφημερίες και οι γιατροί έχουν απόλυτο δίκιο» είπε ο αναπληρωτής υπουργός, εξηγώντας ότι με την τροπολογία που προωθείται, η πληρωμή θα γίνεται εντός δύο μηνών.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει