Την προσεχή Τετάρτη κρίνεται το μέλλον του ΕΟΠΥΥ

Την πρόθεσή του για τη δημιουργία ενός πυλώνα φροντίδας υγείας υπό τη σκέπη του ΕΣΥ, μέσω του οποίου θα προσφέρει εργασία σε όλους τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση, αποκάλυψε ο υπουργός Υγείας.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας σε εκπομπή του MEGA, ο Αδωνις Γεωργιάδης είπε πως ένα από τα βασικά σενάρια στα οποία έχει καταλήξει η επιτροπή που εξετάζει το μέλλον του ΕΟΠΥΥ είναι να προσφερθεί εργασία σε όλους τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ μέσω της ένταξής τους ως πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Ο Αδωνις Γεωργιάδης ξεκαθάρισε πως οι επιλογές που έχουν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ είναι δύο. Η πρώτη είναι να υπογράψουν αποκλειστική συνεργασία με το ΕΣΥ χωρίς να λειτουργούν σε ιδιωτικό ιατρείο. Η δεύτερη επιλογή θα είναι να επιλέξουν οι γιατροί να συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ και να διατηρούν παράλληλα το ιδιωτικό τους ιατρείο.

«Αφού δεν θέλετε καμία απόλυση, τότε ελάτε όλοι στο ΕΣΥ ως πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης με το μισθό και το ωράριο του ΕΣΥ, θέλετε;» είπε ο υπουργός σε έναν τηλεοπτικό διάλογο που είχε με τον Γενικό Γραμματέα του Συλλόγου Εργαζομένων Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ.

Η «επόμενη ημέρα» του Οργανισμού θα προκύψει μετά την παράδοση της έκθεσης αξιολόγησης του ΕΟΠΥΥ για την οποία η επιτροπή που συστάθηκε πήρε παράταση μέχρι την προσεχή Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου.

Το αίτημα για παράταση ήταν ομόφωνο, καθώς τα μέλη της επιτροπής έκριναν πως το διάστημα που είχαν στη διάθεσή τους δεν ήταν επαρκές.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει