Το Ισραήλ προετοιμάζεται για την 4η δόση του εμβολίου

Σε εξέλιξη είναι οι προετοιμασίες για την τέταρτη δόση του εμβολίου κατά του κοροναϊού στο Ισραήλ.

«Δεδομένου ότι ο κοροναϊός είναι εδώ και θα συνεχίσει να είναι εδώ, θα πρέπει να προετοιμαστούμε για μια τέταρτη δόση. Αυτή θα είναι η ζωή μας στο εξής, θα βιώνουμε διαδοχικά κύματα του κοροναϊού», είπε ο επικεφαλής για την αντιμετώπιση της πανδημίας στο Ισραήλ, Σαλμάν Ζάρκα, χωρίς να διευκρινίσει, ωστόσο, πότε θα ξεκινήσει η διάθεση της τέταρτης δόσης.

Ο Ζάρκα επισημαίνει το ενδεχόμενο συχνών εμβολιασμών κάθε πέντε με έξι μήνες.

«Αν λάβουμε υπόψιν τα διδάγματα από το τέταρτο κύμα, πρέπει να εξετάσουμε το ενδεχόμενο εμφάνισης νέων κυμάτων με τις νέες μεταλλάξεις, όπως είναι η νέα μετάλλαξη Μu από τη Νότια Αμερική. Σκεπτόμενοι αυτό και την ανθεκτικότητα των εμβολίων, φαίνεται ότι κάθε λίγους μήνες -θα μπορούσαμε μία φορά το χρόνο ή κάθε πέντε ή έξι μήνες- να εμβολιαζόμαστε κατά του κοροναϊού», σημειώνει.

«Το Ισραήλ αναμένεται να χορηγήσει εμβόλια που έχουν αναπτυχθεί ειδικά για την αντιμετώπιση διαφορετικών μεταλλάξεων του κορωνοϊού μέχρι το τέλος του 2021 ή στις αρχές του 2022», είπε ο Ζάρκα, μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο «Κan».

Τρίτη δόση σε όλους τους πολίτες άνω των 12 ετών στο Ισραήλ

Το Ισραήλ ξεκίνησε στις 29 Αυγούστου να χορηγεί ενισχυτικές δόσεις του εμβολίου κατά του κοροναϊού σε όποιον είναι πλήρως εμβολιασμένος μειώνοντας το όριο ηλικίας για όσους το δικαιούνται στα 12 έτη.

«Η αναμνηστική δόση του εμβολίου θα προσφέρεται σε όλους», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Υγείας Χάχμαν Ας, αναφερόμενος στο εμβόλιο της Pfizer.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει