Το βούρτσισμα των δοντιών σύμμαχος στη μάχη κατά της Covid-19

Πριν λίγο καιρό αμερικανική έρευνα υποστήριξε πως μπορεί τα στοματικά διαλύματα να βοηθούν στην καταπολέμηση του κοροναϊού.

Σήμερα ο καθηγητής οδοντιατρικής του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ, Martin Addy, συμβουλεύει να βουρτσίζουμε τα δόντια μας κάθε φορά που βγαίνουμε από το σπίτι, καθώς η οδοντόκρεμα έχει αντιμικροβιακά χημικά που κρατούν μακριά τη νόσο Covid-19.

Ο καθηγητής Addy υποδεικνύει πως το βούρτσισμα μπορεί να αφαιρεί σωματίδια του ιού από το στόμα, καθώς έχει τις ίδιες ιδιότητες με το αντισηπτικό των χεριών.

Και λέει επίσης πως oι κυβερνήσεις οφείλουν να ενθαρρύνουν το βούρτσισμα των δοντιών τουλάχιστον δύο φορές τη μέρα ως αποτρεπτικό μέτρο για τον κοροναϊό.

Αν λοιπόν μπει ο κοροναϊός από το στόμα, η οδοντόκρεμα θα μπορούσε μπορεί να τον σκοτώσει, γλιτώνοντάς μας από τη νόσο.

Αλλά και την ίδια στιγμή γλιτώνουν και οι άλλοι γύρω μας, καθώς το βούρτσισμα μειώνει το ιικό φορτίο του στόματος, το οποίο συσχετίζουν κάποιες μελέτες με τη μεταδοτικότητα του κορονοϊού.

Ο ακαδημαϊκός συμβουλεύει καλό βούρτσισμα των δοντιών κάθε φορά που βγαίνουμε από το σπίτι. Η συχνότητα του βουρτσίσματος θα πρέπει να αυξηθεί τώρα με την πανδημία, ισχυρίζεται, καθώς οι αντιβακτηριδιακοί παράγοντες της οδοντόκρεμας μπορούν να εξολοθρεύσουν τον ιό αν μπει από το στόμα.

Μιλώντας στην «Telegraph», είπε: «Η οδοντόκρεμα περιέχει τα ίδια αποτρεπτικά με αυτά που βρίσκεις σε συνιστώμενα τζελ για το πλύσιμο των χεριών. Η αντιμικροβιακή δράση της οδοντόκρεμας στο στόμα επιμένει για 3-5 ώρες και, γι’ αυτό, μειώνει το ιικό φορτίο στο σάλιο ή τις μολύνσεις από ιούς που μπαίνουν από το στόμα».

Και καταλήγει: «Για τη συντριπτική πλειονότητα, ο χρόνος του βουρτσίσματος των δοντιών πρέπει να επικεντρώνεται όταν είναι να βγουν έξω από τα σπίτια τους, για γυμναστική ή ψώνια»…

Μπορεί επίσης να σας αρέσει