«Βόμβα» Μπουρλά: Πιθανή η εμφάνιση μετάλλαξης «ανθεκτικής» στο εμβόλιο (video)

Δεν αποκλείει την πιθανότητα να εμφανιστεί στο μέλλον μια παραλλαγή του κοροναϊού που θα είναι «ανθεκτική» στα εμβόλια, δήλωσε στο Fox News, ο CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά.

«Κάθε φορά που εμφανίζεται μια παραλλαγή παγκοσμίως, οι επιστήμονές μας εξετάζουν προσεκτικά την επικινδυνότητά της και ερευνούν για να δουν, αν αυτή η παραλλαγή μπορεί να ξεφύγει από την προστασία του εμβολίου μας», πρόσθεσε.

Μέχρι πρότινος δεν είχε εντοπιστεί, αλλά ο ίδιος πιστεύει ότι είναι πιθανό μια μέρα να εμφανιστεί. Επίσης, πρόσθεσε ότι, εφόσον συμβεί, η παραγωγή μιας νέας έκδοσης του εμβολίου της για την καταπολέμησή της χρειάζεται τρεις μήνες από την ανακάλυψή της.

«Έχουμε δημιουργήσει μια φόρμουλα, όπου μέσα σε 95 ημέρες από την ημέρα που θα εντοπίσουμε μια νέα επικίνδυνη παραλλαγή, θα είμαστε σε θέση να έχουμε ένα εμβόλιο προσαρμοσμένο», συμπληρώνει.

«Αυτά τα εμβόλια λειτουργούν πολύ καλά προστατεύοντάς μας από σοβαρές ασθένειες και θανάτους, αλλά η μεγάλη ανησυχία είναι ότι η επόμενη παραλλαγή που μπορεί να εμφανιστεί, θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι ανθεκτική στα εμβόλιά μας», δήλωσε από την πλευρά της η διευθύντρια τoυ Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, Ροσέλ Βαλέσκι.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει