Wi-Fi, ένας σοβαρός κίνδυνος για την υγεία

Σε όλα τα πράγματα που κερδίζει κανείς, υπάρχει και κάτι που πρέπει να δώσει ως αντιστάθμισμα. Μπορεί να έχει ένα αυτοκίνητο οικονομικό στην κατανάλωση καυσίμου, αλλά ποτέ δεν θα είναι τόσο μεγάλου κυβισμού.

Μπορεί να διαθέτει ένα όμορφο σώμα, αλλά θα πρέπει να σπαταλά ώρες στο γυμναστήριο για να το διατηρήσει.

Κάτι ανάλογο ισχύει και για τα ασύρματα δίκτυα. Ο καθένας αγαπά τους ασύρματους ρούτερ.  Δεν υπάρχουν πια ογκώδη άσχημα καλώδια τριγύρω. Ωστόσο, στον κίνδυνο που απορρέει από την ασύρματη τεχνολογία, δεν φαίνεται να έχουμε δώσει τη δέουσα προσοχή.

Οι ασύρματοι ρούτερ και τα μόντεμ στέλνουν σήματα στους υπολογιστές σας, ακόμα και μέσα από τους τοίχους του σπιτιού, μέσω της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας. Αν λοιπόν η ακτινοβολία πηγαίνει δεξιά αριστερά και μπορεί να «διαπερνά» τους τοίχους του σπιτιού σας, τι νομίζετε ότι κάνει στο σώμα σας;

Αν έχετε έναν ασύρματο ρούτερ στο σπίτι ή το γραφείο σας, τότε ζείτε σε μια επικίνδυνη… ζώνη μαζικής ακτινοβολίας.

Ένα από τα προβλήματα είναι πως σχεδόν κανείς δεν φαίνεται να κλείνει το Wi-Fi. Κάτι που σημαίνει πως είστε εκτεθειμένοι 24 ώρες το 24ωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα, 365 ημέρες το χρόνο. Μην ξεχνάτε πως δεν είστε μόνο εσείς. Εχουν και οι γείτονές σας Wi-Fi, επομένως περιτριγυρίζεστε από ένα μαζικό κύμα υπερέκθεσης ηλεκτρομαγνητικής συχνότητας (EMF).

Μπορεί κάποιος να αναρωτηθεί: Δεν έχουν ελεγχθεί για την ασφάλεια; Εχουν κατά κάποιο τρόπο μόνο. Οι ρούτερ που εκπέμπουν ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία σε επίπεδο χαμηλού gigahertz, θεωρούνται ασφαλείς σε ένα βαθμό. Το πρόβλημα είναι ότι αυτά τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία δεν ελέγχονται ούτε προορίζονται να χρησιμοποιηθούν 24 ώρες το 24ωρο. Στο σπίτι ή σε περιβάλλον γραφείου, τα μόντεμ Wi-Fi μεταδίδουν ραδιοφωνικά σήματα με περίπου την ίδια συχνότητα που συμβαίνει όταν τα μικροκύματα μαγειρεύουν τα τρόφιμα.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι σας… μαγειρεύουν. Ωστόσο, υπάρχουν μελέτες που δείχνουν πως η έκθεση στα κύματα ηλεκτρομαγνητικής συχνότητας που δημιουργούν οι ρούτερ μπορεί να προκαλέσει εγκεφαλική βλάβη, απώλεια μνήμης, ακόμα και όγκους. Αυτά τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα χαμηλής συχνότητας φαίνεται να διαταράσσουν το ενεργειακό πεδίο του ανθρώπινου σώματος, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε κόπωση και δυνητικά σε καρκίνο ή ακόμα και αλλαγές στο DNA.

Πολλοί άνθρωποι ισχυρίζονται ότι έχουν προβλήματα υγείας που σχετίζονται με την έκθεση στο Wi-Fi. Τα συμπτώματα είναι πολυάριθμα και εκτεταμένα. Ακανόνιστοι καρδιακοί παλμοί, ζάλη, πονοκέφαλος, αδυναμία συγκέντρωσης, πεπτικά προβλήματα, άγχος, κατάθλιψη και υπερβολική κόπωση. Πολλοί άνθρωποι ισχυρίζονται ότι είδαν άμεση ανακούφιση των παραπάνω συμπτωμάτων μόλις απενεργοποίησαν το Wi-Fi, ή απομακρύνθηκαν από μια περιοχή γεμάτη από σήματα Wi-Fi.

Υπήρξε μια πολύ ενδιαφέρουσα μελέτη που ολοκληρώθηκε πρόσφατα στη Δανία. Οι Δανοί φοιτητές πήραν 400 σπόρους κριθαριού (το κριθάρι είναι ο δημητριακός καρπός του φυτού αγγειόσπερμου, το οποίο αναπτύσσεται πολύ γρήγορα) και τους μοίρασαν σε δύο δωμάτια. Και οι δύο σειρές σπόρων έτυχαν της ίδιας φροντίδας με τη διαφορά ότι στο ένα δωμάτιο τοποθετήθηκαν δύο ρούτερ. Δώδεκα ημέρες αργότερα, οι σπόροι που ήταν στο δωμάτιο με τα ρούτερ δεν κατάφεραν να βλαστήσουν, ενώ οι σπόροι στο άλλο δωμάτιο αναπτύχθηκαν κανονικά.

Ίσως λοιπόν ήρθε η ώρα να συνειδητοποιήσουμε τους κινδύνους της τεχνολογίας που μας περιβάλλουν. Συζητήστε με φίλους και γείτονες για τους κινδύνους αυτών των τεράστιων ενεργειακών πεδίων. Συνδέστε το καλώδιο ethernet και απενεργοποιήστε τον ρούτερ όταν δεν τον χρησιμοποιείτε. Ο εγκέφαλος και το σώμα σας θα σας ευγνωμονούν.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει