Ξύλο και ένταση στο νοσοκομείο Κέρκυρας (videos)

Σκηνές φαρ ουέστ σημειώθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης (17/10) στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας όταν Επιθεωρητές Υγείας θέλησαν να πραγματοποιήσουν έλεγχο αλλά υπολόγισαν χωρίς τους συνδικαλιστές.

Οι ελεγκτές πραγματοποίησαν έλεγχο εφημερίας, οι συνδικαλιστές έφτασαν στο σημείο, άνθρωποι εγκλωβίστηκαν στις σκάλες του νοσοκομείου, ανάμεσά τους και απλός κόσμος που βρέθηκε εκεί για να δει ασθενείς, ακολούθησαν ύβρεις, προπηλακισμοί, ακόμα και… κυνηγητό, ενώ υπήρξε και επεισόδιο αστυνομικού με δημοσιογράφο. Οι ελεγκτές συγκέντρωσαν την μήνιν των εργαζόμενων στο νοσοκομείο που προσπαθούσαν να τους εξηγήσουν τις δύσκολες συνθήκες με τις οποίες δουλεύουν με έλλειψη προσωπικού και βασικών ιατρικών υλικών και τελικά αποχώρησαν όπως-όπως από το νοσοκομείο για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Ο υπουργός Υγείας, Αδωνις Γεωργιάδης ζήτησε να γίνει ΕΔΕ μόλις πληροφορήθηκε το περιστατικό και έδωσε εντολή αμέσως μετά την ολοκλήρωσή της να τεθούν οι εμπλεκόμενοι σε αυτοδίκαιη αργία.

«Αυτό το απίστευτο γεγονός με αναγκάζει να έχω διατάξει ήδη επείγουσα ένορκη διοικητική εξέταση και δηλώνω από τώρα ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι στην παράνομη παρεμπόδιση του ελέγχου θα τεθούν από εμένα, αμέσως μετά την ενέργεια της ένορκης διοικητικής εξετάσεως, σε αυτοδίκαιη αργία. Θα τεθούν σε διαθεσιμότητα. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας δεν χρειάζεται τέτοιους εργαζομένους. Το κράτος θα επιβάλλει τους νόμους σε όλους. Οι νόμοι είναι κοινοί για όλους και δεν εξαιρείται κανείς, ούτε οι συνδικαλιστές», τόνισε ο υπουργός που υποστήριξε πως όλη η φασαρία έγινε για να καλυφθούν κάποιοι εργαζόμενοι που δεν βρίσκονταν στη θέση τους στην εφημερία.

Από την πλευρά τους οι γιατροί του νοσοκομείου κάνουν λόγο για τεχνητή ένταση με τον πρόεδρο των νοσοκομειακών γιατρών Κέρκυρας Α. Γεωργόπουλο να καταγγέλλει ότι εκλήθησαν εισαγγελέας και αστυνομία, με αιτιολογία ότι οι γιατροί προπηλάκισαν τους ελεγκτές ενώ εκείνοι μιλούσαν με τους γιατρούς και τους υπόσχονταν πως θα καθίσουν μέχρι το πρωί για να ενημερωθούν για τις ελλείψεις του ιδρύματος και την έλλειψη προσωπικού.

Μέσα στην αναταραχή ένας αστυνομικός χτύπησε δημοσιογράφο που προσπαθούσε να καλύψει το ρεπορτάζ και σύμφωνα με το corfupress.gr η επίθεση έγινε όταν η αστυνομία απέκλεισε εκατοντάδες άτομα στα υπόγεια του νοσοκομείου απαγορεύοντάς τους να βγουν στην έξοδο του κτιρίου, ενώ πολλοί κινδύνευσαν με τραυματισμό καθώς το περιστατικό σημειώθηκε σε μια εσωτερική σκάλα που όσοι ήταν στην βάση της, έσπρωχναν χωρίς να γνωρίζουν ότι οι μπροστινοί δεν μπορούσαν να προχωρήσουν.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει