Υγειονομικός χάρτης για… κλάματα

Ο υγειονομικός χάρτης της Ελλάδας που θεωρητικά περιλαμβάνει στοιχεία για όλους τους εργαζόμενους στον τομέα της Υγείας, αποδείχτηκε πως δεν ανανεώθηκε ποτέ και εξελίχθηκε σε ένα πλήρως αναξιόπιστο εργαλείο.

Η αποκάλυψη των τεράστιων λαθών που περιλαμβάνει, έγινε με την επίσημη δημοσιοποίησή του στο Ιντερνετ, οπότε οι γιατροί και οι υγιειονομικοί που επισκέφτηκαν τη σελίδα του διαπίστωσαν πως περιείχε ανακρίβειες και στα περισσότερα νοσοκομεία το προσωπικό ήταν ακόμα και τρεις φορές μεγαλύτερο απ’ αυτό που υπηρετεί στην πραγματικότητα.

Το γεγονός αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία τώρα που λόγω του μνημονίου με τις αποχωρήσεις, τις συγχωνεύσεις και την κινητικότητα κανείς δεν μπορεί να βρει αυτό που ζητάει σχετικά με την ανακατανομή και τις μονάδες προσωπικού.

Οι υπεύθυνοι ισχυρίζονται πως ο χειριστής του προγράμματος αντί να καταχωρίσει τα στοιχεία ανά έτος τα καταχώρισε ως σύνολο και γι΄ αυτό οι αριθμοί εμφανίστηκαν μεγαλύτεροι, τόνισαν δε πως ξεκίνησε ήδη η επιχείρηση διόρθωσης των λανθασμένων στοιχείων.

Μέχρι τότε έχει δοθεί εντολή από το ΕΚΕΠΥ να μην λειτουργεί προσωρινά η ηλεκτρονική διεύθυνση του Υγειονομικού Χάρτη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει