Υπάρχουν οφέλη για την υγεία από τη νηστεία;

Αν θέλετε να νηστέψετε θα πρέπει να γνωρίζετε προηγουμένως τι ακριβώς να περιμένετε. Είτε την χρησιμοποιείτε για αποτοξίνωση, είτε για απώλεια βάρους είτε ακόμα για ψυχική ευεξία.

Το σώμα αποθηκεύει τοξίνες, ως αποτέλεσμα των ανθυγιεινών τροφών που καταναλώνουμε. Η νηστεία υποτίθεται βοηθά το σώμα να αποτοξινωθεί και να καθαρίσει. Αυτό οδηγεί σε έναν πολύ πιο υγιή οργανισμό.

Η νηστεία χρησιμοποιείται επίσης για την απώλεια βάρους. Οσοι νηστεύουν, μπορούν να χάσουν πολλά κιλά μέσα σε ένα σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα νηστείας.

Επιπλέον, η νηστεία μπορεί να συμβάλει στην αίσθηση της ψυχικής ευεξίας. Βοηθά να αποσπάσετε την εστίασή σας από το φαγητό και αυτό μπορεί να σας κάνει να αισθανθείτε καλύτερα συνολικά.

Εχει επίσης πνευματικά οφέλη. Θρησκείες από όλο τον κόσμο προτείνουν νηστεία για δεδομένες χρονικές περιόδους, προκειμένου να βοηθηθεί ο άνθρωπος να απομακρύνει το μυαλό του από την κοσμική ζωή και να αφιερωθεί έστω και για λίγο στην πνευματική ζωή.

Συμβουλευτείτε το γιατρό σας αν σκοπεύετε να προχωρήσετε σε μια γρήγορη νηστεία. Η νηστεία μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά ιατρικά προβλήματα και να σας αρρωστήσει τόσο που να χρειαστεί να πάτε στο νοσοκομείο. Αυτό συμβαίνει επειδή το σώμα δεν παίρνει τις απαραίτητες θρεπτικές ουσίες που χρειάζεται για να λειτουργήσει σωστά. Επιπλέον, ο γιατρός θα είναι σε θέση να σας πει αν θα πρέπει να κάνετε νηστεία ή όχι. Για παράδειγμα για τις έγκυες γυναίκες η νηστεία δεν ενδείκνυται.

Επί της ουσίας το σώμα δεν χρειάζεται επιπλέον βοήθεια για να απαλλαγεί από τις τοξίνες. Για την ακρίβεια μπορεί να εξαλείψει αυτόματα τις τοξίνες μέσω φυσιολογικών λειτουργιών του όπως είναι η εφίδρωση και η απέκκριση.

Το μεγαλύτερο μέρος της απώλειας βάρους κατά τη διάρκεια μιας γρήγορης νηστείας δεν είναι άλλο από το νερό που υπάρχει στον οργανισμό. Αυτό σημαίνει ότι θα επανακτήσετε το βάρος, ευθύς μόλις επιστρέψετε στις κανονικές διατροφικές σας συνήθειες. Επιπλέον, το σώμα μπαίνει με τη νηστεία σε μία κατάσταση πείνας που επιβραδύνει αυτόματα τον μεταβολισμό. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να καίει λιγότερες θερμίδες. Τελικά το σώμα θα αρχίσει να καταναλώνει μύες, προκειμένου να πάρει τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να επιβιώσει, αν εσείς εξακολουθείτε να μη το τροφοδοτείτε με φαγητό.

Αν ο σκοπός της νηστείας είναι η απώλεια βάρους, θα μπορούσατε να τα καταφέρετε πιο υγιεινά αλλάζοντας τις διατροφικές σας συνήθειες και ασκώντας σωματική δραστηριότητα. Προτιμήστε μια υγιή, χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά διατροφή και ξεκινήστε άσκηση σε τακτική βάση. Όχι μόνο θα χάσετε βάρος, αλλά και το καρδιαγγειακό σύστημά σας θα είναι πιο υγιές, όσο θα χάνετε κιλά.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει