Στα χέρια της Task Force ο ΕΟΠΥΥ;

Ενώ ο δημόσιος διάλογος του υπουργείου Υγείας με τους εργαζόμενους στο χώρο της Υγείας βρίσκεται σε εξέλιξη ο Αδωνις Γεωργιάδης έχει ήδη συμφωνήσει ποιος θα υλοποιήσει το πρόγραμμα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Αυτό αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» (14/10), σύμφωνα με το οποίο ο υπουργός Υγείας έχει ήδη αναθέσει με απόφαση από τις 11.10.2013 την υλοποίηση του σχεδίου για τον νέο ΕΟΠΥΥ και την ΠΦΥ στην Task Force και τους Γερμανούς ειδικούς του Ράιχενμπαχ, έναντι 4,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα πρόκειται για πρωτοφανή εμπαιγμό, καθώς ιατρικοί σύλλογοι, Ενώσεις Γιατρών και σωματεία Εργαζομένων έχουν εμπλακεί σε έναν διάλογο άνευ ουσίας, αφού τα πάντα έχουν προαποφασιστεί

Συγκεκριμένα, με βάση έγγραφο που υπογράφει ο γενικός γραμματέας Πελοπίδας Καλλίρης, αποφασίζεται για το έργο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) και του νέου ΕΟΠΥΥ να διατεθούν μόνο για φέτος 1 εκατ. ευρώ ενώ συνολικά θα δοθούν 4,5 εκατ. ευρώ για την όλη τεχνική υποστήριξη των Γερμανών εμπειρογνώμων.

Κι όλα αυτά ενώ ο ίδιος παρέλαβε πριν από λίγο καιρό πόρισμα-πρόταση από ελληνική επιστημονική επιτροπή (την Επιτροπή Σουλιώτη), που μάλιστα συντάχθηκε δωρεάν.

Οι Γερμανοί θα αναλάβουν την διοικητική και τεχνική υποστήριξη της διεύθυνσης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, θα καταγράψουν την υφιστάμενη κατάσταση των οικονομικών στοιχείων από τα Κέντρα Υγείας όλης της χώρας, τα στοιχεία των υφιστάμενων δομών τους, θα προετοιμάσουν την συμφωνία που θα συνάπτεται ανάμεσα στους συμμετέχοντες και τα δίκτυα ΠΦΥ, θα καταγράψουν το προφίλ του οικογενειακού γιατρού και θα εκπονήσουν μελέτη για την εκπαίδευσή του.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει