10 πράγματα που δεν γνωρίζατε για τα αμύγδαλα

Τα αμύγδαλα είναι μία εξαιρετική τροφή που προωθεί την καλή υγεία. Μπορεί στο μυαλό μας να τα έχουμε απλά ως ξηρούς καρπούς που μπορούν να αποτελέσουν ένα γρήγορο και νόστιμο σνακ, αλλά είναι πολύ περισσότερο απ’ αυτό.

Η αμυγδαλιά ανήκει στην οικογένεια των ροδιδών γι’ αυτό και συχνά αποκαλείται η «βασίλισσα της οικογένειας των τριαντάφυλλων», ενώ ο καρπός της, το αμύγδαλο, έχει ευεργετική επίδραση στον ανθρώπινο οργανισμό, βοηθώντας εκτός όλων των άλλων στη μείωση της χοληστερόλης και στον έλεγχο του βάρους.

Υπάρχουν, όμως, δέκα πράγματα που ενδεχομένως δεν γνωρίζετε γι’ αυτό το θρεπτικότατο συστατικό:

 1. Tα αμύγδαλα χρειάζονται ζεστό καιρό και κρύους χειμώνες για να αναπτυχθούν.

 2. Εξαρτώνται 100% από τις άγριες μέλισσες και το μέλι για επικονίαση των καλλιεργειών. Χωρίς μέλισσες, δεν υπάρχουν αμύγδαλα.

 3. Η ενοικίαση μελισσών για την επικονίαση είναι ένα από τα πιο δαπανηρά προβλήματα των καλλιεργητών.

4. Οι μέλισσες, όμως, είναι λίγο… ιδιότροπες. Δεν εργάζονται στη βροχή, δεν εργάζονται βράδυ, ούτε νωρίς το πρωί και φυσικά ούτε όταν υπάρχει παγετός.

5. Το άγουρο πράσινο αμύγδαλο μπορεί να διατηρηθεί και τουρσί και ορισμένοι το θεωρούν μεγάλη λιχουδιά.

 6. Από τις 8 μεγάλες ποικιλίες των αμυγδάλων, η ποικιλία nonpareil είναι η πιο πολύτιμη.

7. Υπάρχουν 98 δημοσιεύσεις και ερευνητικές μελέτες για το αμύγδαλο μέχρι σήμερα, με τις 19 απ’ αυτές να βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη, σχετικά με τις επιπτώσεις που έχει αυτή η σούπερ τροφή στην υγεία της καρδιάς, τον διαβήτη και τη διαχείριση του βάρους.

8. Τα αμύγδαλα ήταν μία από τις πρώτες τροφές στις οποίες χορηγήθηκε πιστοποιητικό ποιότητας στις ΗΠΑ.

 9. Τα αμύγδαλα βοηθούν στην επιβράδυνση της απορρόφησης του σακχάρου και των υδατανθράκων.

10. Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει πως αν φάει κάποιος αμύγδαλα το μεσημέρι μπορεί να διατηρήσει ελεγχόμενα τα επίπεδα του σακχάρου του σε όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει