Δέκα τροφές που καίνε το λίπος

Οι υπερτροφές είναι στην ουσία, εμπλουτισμένες τροφές που ενισχύουν την αναδόμηση των οστών, αποτρέπουν την εμφάνιση χρόνιων νοσημάτων, βελτιώνουν την όραση και ενισχύουν τη μνήμη.

Πρόσφατα στοιχεία έδειξαν ότι αυτές οι τροφές συμβάλλουν, επίσης, με θετικό τρόπο στην καύση λίπους και κατά συνέπεια την απώλεια βάρους.

Δέκα στοιχειώδεις υπερτροφές είναι:

Μαύρα φασόλια

Ενα φλυτζάνι περιέχει 15 γραμμάρια πρωτεΐνης  και δεν περιλαμβάνει καθόλου κορεσμένο λίπος το οποίο βρίσκεται, όμως, στα ζωικά προϊόντα όπως το κόκκινο κρέας.

Βρώμη

Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και προσδίδει ενέργεια στον οργανισμό. Μισή κούπα βρώμης περιέχει 4,6 γρ. ανθεκτικού αμύλου, ενός «υγιεινού» υδατάνθρακα, ο οποίος συμβάλλει στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού και στο κάψιμο του λίπους.

Αβοκάντο

Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και μια ομάδα καλών μονοακόρεστων λιπαρών οξέων (MUFA) τα οποία βοηθούν στην μείωση της αίσθησης της πείνας. Καταναλώστε ¼ – ½ κομμάτι αβοκάντο και δείτε διαφορά στο σώμα σας.

Σολωμός

Οι άπαχες τροφές μας βοηθούν να χορτάσουμε χωρίς να προσλαμβάνουμε λίπος. Συμπεριλάβετε στην διατροφή σας σολομό, καθώς αποτελεί μια ιδανική πηγή άπαχου κόκκινου κρέατος ενώ είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα τα οποία ενεργοποιούν τον μεταβολισμό. Μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2001, έδειξε ότι τα άτομα που κατανάλωναν μονοακόρεστα λιπαρά οξέα έχασαν 9 κιλά ενώ εκείνοι που ακολουθούσαν μια δίαιτα, χαμηλή σε λιπαρά, πήραν κατά μέσο όρο, 6 κιλά επιπλέον.

Βατόμουρα

Είναι γνωστά για τις αντιγηραντικές τους ιδιότητες, ενώ 1 φλιτζάνι περιέχει μόλις 80 kcal και 4 γρ. φυτικών ινών, κάνοντάς μας να αισθανόμαστε χορτασμένοι.

Μπρόκολο

Είναι γνωστό για τις αντικαρκινικές του ιδιότητες, όμως επίσης μια μερίδα μπρόκολο προσφέρει λιγότερες από 30 kcal ενώ αποτρέπει την εμφάνιση προβλημάτων βάρους.

Καστανό ρύζι

Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες  και περιέχει λιγότερες θερμίδες από το άσπρο ρύζι. Ερευνα που πραγματοποιήθηκε έδειξε, ότι γυναίκες που ακολουθούσαν δίαιτα υψηλή σε θερμιδική πρόσληψη κέρδισαν το 3πλάσιο βάρος σε σχέση με εκείνες που ακολουθούσαν μια δίαιτα χαμηλής θερμιδικής πρόσληψης.

Αχλάδια

Η κατανάλωση ενός αχλαδιού καλύπτει το 15% των συνολικών αναγκών του οργανισμού σε φυτικές ίνες ενώ μελέτη έδειξε ότι γυναίκες που κατανάλωναν 3 αχλάδια την ημέρα, κατανάλωναν συνάμα και λιγότερες θερμίδες με αποτέλεσμα την απώλεια βάρους.

Κρασί

Η ρεσβερατρόλη, η οποία περιέχεται στη φλούδα των σταφυλιών περιέχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και αποτρέπει την αποθήκευση λίπους. Ερευνες δείχνουν ότι εκείνοι που καταναλώνουν κρασί σε μέτριο βαθμό τείνουν να έχουν πιο στενή μέση και λιγότερο κοιλιακό λίπος σε σχέση με  εκείνους  που καταναλώνουν σπανιότερα κρασί.

Γκρέιπφρουτ

Αποτελεί καλή πηγή πρωτεΐνης ενώ αποτελείται τουλάχιστον από 90% νερό. Το γκρέιπφρουτ έχει την ιδιότητα να μειώνει τα επίπεδα ινσουλίνης (ορμόνη υπεύθυνη για την αποθήκευση λίπους) και να προάγει την απώλεια βάρους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει