Οι 4 κορυφαίοι φυσικοί τρόποι αφαίρεσης μακιγιάζ

Γνωρίζετε ότι το γάλα έχει τη δύναμη να απομακρύνει ακόμα και τα βαθύτερα στρώματα μακιγιάζ; Υπάρχουν πράγματα στην κουζίνα μας που μπορούν να αναλάβουν αυτό το ρόλο με φυσικό τρόπο και χωρίς χημικές ουσίες.

Και δεν είναι μόνο το γάλα. Το αγγούρι έχει επίσης την ίδια ισχύ, ενώ το ελαιόλαδο μπορεί να αφαιρέσει ακόμα και την αδιάβροχη μάσκαρα!

Η καθημερινή αφαίρεση του μακιγιάζ μπορεί να ερεθίσει το δέρμα σας. Οχι όμως αν χρησιμοποιήσετε τους παρακάτω φυσικούς τρόπους που είναι εύκολοι και γρήγοροι στην προετοιμασία.

Δείτε πώς μπορείτε να αφαιρέσετε το μακιγιάζ στο σπίτι σας.

1. Γάλα

Το γάλα καθαρίζει ακόμα και τα βαθύτερα στρώματα του δέρματος και είναι η τέλεια λύση για τις γυναίκες που έχουν ευαίσθητα μάτια. Ηρεμεί το δέρμα και καθαρίζει το λίπος. Απλά ανακατέψτε μία κουταλιά της σούπας γάλα με λίγες σταγόνες αμυγδαλέλαιο.

2. Γιαούρτι

Το γιαούρτι μπορεί να ενεργήσει με παρόμοιο τρόπο όπως το γάλα. Ενυδατώνει το δέρμα και επαναφέρει την ελαστικότητα. Ανακατεύετε το γιαούρτι με μερικές σταγόνες αμυγδαλέλαιο ή ελαιόλαδο και έχετε τoν καλύτερο φυσικό τρόπο αφαίρεσης μακιγιάζ.

3. Ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο αφαιρεί με επιτυχία το μακιγιάζ, ακόμη και την αδιάβροχη μάσκαρα. Βάλτε μερικές σταγόνες ελαιόλαδο στο βαμβάκι και αφήστε το να περάσει απαλά μέσα από τα μάτια σας. Ως υποκατάστατο για το ελαιόλαδο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αμυγδαλέλαιο, το οποίο είναι επίσης πολύ αποτελεσματικό.

4. Αγγούρι

Τα αγγούρια είναι πλούσια σε μέταλλα που ενδυναμώνουν το συνδετικό ιστό του δέρματος. Επιπλέον, το αγγούρι ενθαρρύνει τη φυσική παραγωγή κολλαγόνου και επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης. Σε ένα μπλέντερ, αναμείξτε το αγγούρι με μισό φλιτζάνι γάλα. Στη συνέχεια, μαγειρέψτε αυτό το μίγμα για περίπου δέκα λεπτά. Μετά την ψύξη, έχετε ένα τέλειο τονωτικό για τον καθαρισμό του προσώπου σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αγγούρι για την προετοιμασία απλών τονωτικών προσώπου, αν αποσπάσετε το χυμό του και στη συνέχεια προσθέσετε μερικές σταγόνες αμυγδαλέλαιο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει