4 σπιτικές θεραπείες για την κυτταρίτιδα

Είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί εκατομμύρια γυναίκες στον κόσμο. Η όψη φλούδας πορτοκαλιού είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να σκεφτεί μια γυναίκα για να καταρρακωθεί η αυτοπεποίθησή της.

Υπάρχουν πολλές κρέμες που υποστηρίζουν ότι μπορούν να κάνουν θαύματα, αλλά αυτά τα θαύματα σπάνια γίνονται, ακόμα κι αν σπαταλήσει κάποιος μεγάλα ποσά για να επιλέξει τις πιο ακριβές και τις πιο εμπορικές, ωστόσο υπάρχει κάποια βελτίωση, αυτό δεν μπορεί κανείς να το αρνηθεί.

Υπάρχουν, όμως, κάποιες σπιτικές θεραπείες που δεν κοστίζουν ακριβά και μπορούν να φέρουν αποτελέσματα και να βελτιώσουν την κατάσταση. Θαύματα και πάλι δεν πρόκειται να γίνουν, αυτό δεν πρέπει να το ξεχνά κανείς, αφού το πρόβλημα της κυτταρίτιδας λύνεται οριστικά μόνο με την σωστή διατροφή και την άσκηση. Ωστόσο, αυτές οι σπιτικές θεραπείες μπορούν να βελτιώσουν σε σημαντικό βαθμό την κατάσταση.

Διαβάστε παρακάτω ποιες είναι αυτές οι θεραπείες:

1. Μέλι

Μετά από ένα ντους απλώστε μέλι στις προβληματικές περιοχές σας. Τρίψτε το προσεκτικά. Πάρτε μια βρεγμένη πετσέτα, τυλίξτε την περιοχή και καθαρίστε το μέλι λίγο-λίγο. Επαναλάβετε τη διαδικασία αυτή, αρκετές φορές την εβδομάδα.

2. Καφές

Σας αρέσει ο καφές; Αν ναι, μην πετάτε το κατακάθι του καφέ, είναι μια καλή λύση για την απολέπιση του σώματος και την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Τρίψτε στις πληγείσες περιοχές. Το δέρμα σας μπορεί να κοκκινίσει λίγο, αλλά αυτό δεν πρέπει να σας φοβίσει. Μετά από μερικές επαναλήψεις, θα δείτε αποτέλεσμα. Το δέρμα σας θα γίνει πιο απαλό και λείο. Μπορείτε, επίσης, να κάνετε ένα μασάζ, αναμειγνύοντας το κατακάθι του καφέ με λίγο μέλι, για να έχετε διπλό όφελος.

3. Πατάτες

Καθαρίστε και κόψτε σε φέτες φρέσκες πατάτες και απλώστε τις πάνω στις προβληματικές περιοχές. Τυλίξτε με μεμβράνη τροφίμων. Αφήστε τις επάνω για περίπου μισή ώρα. Η διαδικασία αυτή βελτιώνει τον μεταβολισμό και βοηθά στην εξάλειψη της κυτταρίτιδας.

4. Βερικοκέλαιο

Κάντε μασάζ στις προβληματικές περιοχές με βερικοκέλαιο. Αυτό το λάδι αποτελεί μια σπουδαία ενυδάτωση για το σώμα. Απαλύνει την περιοχή, αναζωογονεί το δέρμα και δίνει ελαστικότητα. Μπορείτε να το αναμείξετε με κάποιο άλλο λάδι, για παράδειγμα με λάδι από αβοκάντο, jojoba, φύτρο σιταριού ή κάποιο αιθέριο έλαιο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει