5 πράγματα που ίσως δεν γνωρίζετε για το γυναικείο αυνανισμό

Μπορεί η αυτοϊκανοποίηση να μην έχει πια το «στίγμα» που είχε κάποτε, αλλά οι μύθοι εξακολουθούν να επηρεάζουν τον τρόπο που αισθάνονται ορισμένες γυναίκες όταν νοιώθουν την ανάγκη να αγγίξουν τον εαυτό τους.

Είναι λοιπόν καιρός να ξεχωρίσουμε τους μύθους από την πραγματικότητα για μία κατάσταση που συνηθίζει να κάνει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό γυναικών, είτε είναι παντρεμένες είτε όχι, τουλάχιστον μία φορά κάθε 3 μήνες.

Παρακάτω είναι πέντε πράγματα που μπορεί να μην γνωρίζετε για τον γυναικείο αυνανισμό.

1. Σας κάνει καλό

Ο αυνανισμός αυξάνει τη ροή του αίματος σε όλο σας το σώμα και απελευθερώνει τις ορμόνες που σας κάνουν να αισθάνεστε καλά, τις ενδορφίνες. Αυτό μπορεί να εξηγήσει και το λόγο που υπάρχει πάντα μία καλή διάθεση μετά τον αυνανισμό, ακόμα κι αν δεν έχετε έρθει σε οργασμό. Κι ενώ οι άνδρες είναι πιο πιθανό να κάνουν λόγο για «εκτόνωση» με τον αυνανισμό, η έρευνα δείχνει πως είναι μία κατάσταση που ανακουφίζει από την πίεση και τα δύο φύλα, καθώς αποσπά το μυαλό από τις έγνοιες και τα προβλήματα και ενεργοποιεί περιοχές του εγκεφάλου που σχετίζονται με την ευχαρίστηση.

2. Βελτιώνει τη σεξουαλική σας ζωή

Ο αυνανισμός μπορεί να σας κάνει σεξουαλικά πιο άνετη και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Θα σας φέρει σε επαφή με τις επιθυμίες σας και θα σας δώσει την ευκαιρία να γνωρίσετε το σώμα σας. Το να πειραματίζεστε με αυτό που σας κάνει να αισθάνεστε καλά και να μπορείτε να ανταποκριθείτε θετικά, θα σας οδηγήσει σε καλύτερες σεξουαλικές εμπειρίες, τόσο όταν είστε μόνη σας, όσο και όταν είστε με έναν σύντροφο. Εάν έχετε πρόβλημα να φτάσετε στον οργασμό, ακόμα κι αυτό είναι μια ιδιωτική υπόθεση και θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε χωρίς άγχος διαφορετικούς τύπους αφής και πίεσης, ώστε να γνωρίζετε τι σας βοηθά να φτάσετε στον οργασμό.

3. Διευκολύνει τα σεξουαλικά προβλήματα της μετεμμηνοπαυσιακής περιόδου

Πολλές γυναίκες βλέπουν αλλαγές κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης. Ο αυνανισμός μπορεί να βοηθήσει. Ο κόλπος μπορεί να γίνει πραγματικά στενός και αυτό θα κάνει την επαφή και τις κολπικές εξετάσεις πιο επώδυνες. Αλλά ο αυνανισμός ιδίως όταν γίνεται με ένα λιπαντικό με βάση το νερό, μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της στένωσης, να ενισχύσει τη ροή του αίματος, να ανακουφίσει προβλήματα ιστών και έλλειψης ύγρανσης του κόλπου και να αυξήσει τη σεξουαλική επιθυμία.

4. Δεν πρέπει να είναι γρήγορος (ούτε να τελειώσει απαραίτητα με οργασμό)

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης μπορεί να σας δίνουν διαφορετική εντύπωση, αλλά ο αυνανισμός δεν είναι απλά μια εμπειρία «στα γρήγορα». Αν γίνει βιαστικά μπορεί να προσφέρει λιγότερη ευχαρίστηση και έτσι μπορεί να σας κάνει να επικεντρωθείτε υπερβολικά σε έναν οργασμό. Δώστε χρόνο στον εαυτό σας να αγγίξει τα μέρη του σώματός σας ή να δοκιμάσετε διαφορετικές θέσεις και δεν χρειάζεται να πιεστείτε για να φτάσετε οπωσδήποτε σε οργασμό.

5. Τα παιχνίδια μπορούν να βοηθήσουν

Σχεδόν οι μισές από τις γυναίκες μεταξύ των ηλικιών 18 και 60 ετών έχουν χρησιμοποιήσει ένα σεξουαλικό παιχνίδι, όπως ο δονητής. Αν έχετε πρόβλημα να φτάσετε στον οργασμό και θέλετε να κορυφώσετε, ένας δονητής που διεγείρει τις νευρικές απολήξεις στην κλειτορίδα μπορεί να σας είναι χρήσιμος. Μην ανησυχείτε ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σεξουαλικά προβλήματα αργότερα, αυτό δεν θα συμβεί. Οπότε, με απλά λόγια, αν αισθάνεστε καλά μ’ αυτό, κάντε το!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει