5 συμβουλές για πιο λευκά δόντια

Είναι γεγονός ότι πολλές από τις τροφές που τρώμε λεκιάζουν τα δόντια μας. Καφές, τσάι, κόκκινο κρασί, αφήνουν τα «σημάδια» τους στο χαμόγελό μας και μετατρέπουν την προσπάθεια για λευκά δόντια σε μια συνεχή μάχη.

Υπάρχει, βέβαια, η αποτελεσματική -αλλά δαπανηρή…-  διαδικασία της λεύκανσης των δοντιών στην καρέκλα του οδοντίατρου, ή οι ταινίες λεύκανσης δοντιών που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο σπίτι.

Μπορείτε, όμως, να ακολουθήσετε και τις παρακάτω πέντε συμβουλές που μπορούν να βοηθήσουν άμεσα τα δόντια σας να δείχνουν πιο λευκά:

1. Ξεπλύνετε το στόμα σας περιστασιακά με νερό όταν πίνετε ή τρώτε πράγματα που μπορούν να λεκιάσουν τα δόντια σας, όπως είναι το cranberry, ο χυμός σταφυλιού και τα προαναφερόμενα, τσάι, καφές και κόκκινο κρασί.

2. Συμπεριλάβετε φράουλες και ανανά σε σνακ ή στα γεύματά σας. Οι φράουλες περιέχουν μηλικό οξύ και ο ανανάς το ένζυμο βρομελίνη που δρουν ως φυσικά προϊόντα αφαίρεσης λεκέδων.

3. Επιλέξτε τραγανά φρούτα και λαχανικά όπως μήλα, καρότα, σέλινο, ποπ κορν και ξηρούς καρπούς. Το μάσημά τους σημαίνει περισσότερη τριβή για τα δόντια σας κι αυτό τους κάνει καλό. Η βιταμίνη Α που βρέθηκε στα καρότα βοηθά επίσης να διατηρηθεί ο σμάλτος των δοντιών υγιής.

4. Χρησιμοποιήστε λίγη μαγειρική σόδα κάθε εβδομάδα, για να σας βοηθήσει να καθαρίσετε τους λεκέδες από τα δόντια σας. Ταμπονάρετε λίγη στην οδοντόβουρτσά σας και βουρτσίστε τα δόντια σας. Μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε μόνη της ή με λίγο υπεροξείδιο του υδρογόνου (οξυζενέ) για να κάνει τη δική της πάστα με την οποία θα βουρτσίσετε. Εννοείται, φυσικά,ότι δεν θα καταπιείτε ούτε σταγόνα.

5. Κάντε γαργάρα με μηλόξυδο που όχι μόνο αφαιρεί τους λεκέδες και βοηθά να διατηρούνται λευκά τα δόντια, αλλά παράλληλα σκοτώνει τα βακτήρια στο στόμα και τα ούλα και καταπολεμά εξαιρετικά αποτελεσματικά την δυσάρεστη αναπνοή.

Μια έξτρα συμβουλή για γυναίκες: Βάλτε κραγιόν ροζ αντί για ουδέτερο (nude), βαθύ κόκκινο αντί για κοραλλί ή τριανταφυλλί αντί για κεραμιδί. Ενα ζωντανό, τολμηρό κόκκινο από την άλλη, υποτίθεται ότι θα κάνει το χαμόγελό σας να φαίνεται δύο αποχρώσεις πιο λευκό.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει