6 συμβουλές για να μην πάρετε κιλά στις γιορτές

Μήπως  η σκέψη και μόνο του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού σας κάνει να αισθάνεστε χορτάτοι; Δεν είστε οι μόνοι. Ολος ο Δεκέμβρης μέχρι σχεδόν το πρώτο 10ήμερο του Γενάρη, το φαγητό, τα γλυκά και τα κιλά φαίνεται να βρίσκονται παντού.

Μπορεί ήδη να σκέφτεστε πώς θα διαχειριστείτε το συγκεκριμένο θέμα, χωρίς να χρειαστεί να στενοχωρήσετε στους οικείους σας που θα περιμένουν να τιμήσετε το οικογενειακό, ή φιλικό τραπέζι, λέγοντάς τους ότι δεν θέλετε να φάτε άλλο, αλλά παράλληλα να μην πάρετε κιλά από την διαφαινόμενη αλλαγή των διατροφικών σας συνηθειών.

Δεν είναι, όμως, τόσο δύσκολο όσο… ακούγεται. Απλά χρειάζεται ένα σχέδιο. Παρακάτω υπάρχουν έξι συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να ελέγξετε το βάρος σας στη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

1. Τρώτε τα λαχανικά με κάθε γεύμα. Οι επιπλέον φυτικές ίνες θα σας βοηθήσουν να χορτάσετε και έτσι δεν θα μπείτε στον πειρασμό να φάτε γλυκά.

2. Στρέψτε την προσοχή σας μακριά από το φαγητό. Τα Χριστούγεννα είναι μια γιορτή αγάπης κατά την οποία έρχεται κανείς κοντά με την οικογένεια, τους φίλους του και τους γνωστούς του. Δεν είναι για να γεμίζετε συνεχώς το πιάτο σας.

3. Ετοιμάστε σχέδιο. Φροντίστε να γνωρίζετε ποια από τα αγαθά του οικογενειακού σας τραπεζιού είναι υψηλής θερμιδικής αξίας και συνδυάστε τα με άλλα που είναι χαμηλά σε θερμίδες.

4. Εξετάστε την πιθανότητα να πίνετε ένα ποτήρι νερό με κάθε αλκοολούχο ποτό. Θα περικόψετε έτσι, τόσο το αλκοόλ, όσο και τις θερμίδες που προέρχονται απ’ αυτό, ενώ παράλληλα θα παραμείνετε ιδιαίτερα νηφάλιοι, ώστε να κάνετε σοφές επιλογές φαγητού.

5. Ασκηθείτε. Προσπαθήστε να έχετε μια κάποια σωματική δραστηριότητα στη διάρκεια των διακοπών, ακόμα κι αν πρόκειται να ταξιδέψετε για να βρεθείτε κοντά στους δικούς σας. Δεν χρειάζεται να βγείτε και να γυμναστείτε  μέσα στο κρύο. Απλά κάντε κάτι και μην κάθεστε όλη την ημέρα.

6. Αποφύγετε τη δεύτερη μερίδα. Η μία μερίδα αρκεί και με το παραπάνω. Επειδή το φαγητό βρίσκεται εκεί, απέναντί σας, δεν σημαίνει ότι πρέπει και να το φάτε υποχρεωτικά.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει