7 ασκήσεις που θα μεταμορφώσουν το σώμα σας

Ψάχνετε για κάποιους αποτελεσματικούς τρόπους για να μεταμορφώσετε το σώμα σας; Υπάρχουν μερικές μεγάλες ασκήσεις που θα σας βοηθήσουν να πετύχετε τον στόχο της πολύ καλής φυσικής κατάστασης.

Αυτές οι ασκήσεις είναι εύκολες, αλλά και αποτελεσματικές στην καύση των ανεπιθύμητων θερμίδων, σε συνδυασμό με την ενίσχυση του σώματός σας.

Ωστόσο, αυτές οι ασκήσεις δεν είναι αρκετές για να μεταμορφώσετε το σώμα σας, αν παράλληλα δεν τρώτε υγιεινά και δεν κοιμάστε αρκετά. Μη χάνετε τον πολύτιμο χρόνο σας κάνοντας άλλες ασκήσεις. Κάντε τις  παρακάτω ασκήσεις και θα δείτε το σώμα σας να μεταμορφώνεται από μέρα σε μέρα.

***

skoinaki
1. Σχοινάκι

Πότε ήταν η τελευταία φορά που κάνατε σχοινάκι; Ισως στην παιδική ηλικία σας; Το σχοινάκι είναι μια φθηνή και «φορητή» άσκηση που μπορείτε να κάνετε σχεδόν οπουδήποτε. Αυτή η προπόνηση καίει περισσότερες θερμίδες ανά λεπτό από ό, τι οποιαδήποτε άλλη προπόνηση. Ενα από τα καλύτερα πράγματα σχετικά με το σχοινάκι είναι ότι μπορείτε να το κάνετε και μαζί με τα παιδιά σας. Επιπλέον, το σχοινάκι είναι ένας φανταστικός τρόπος για να χωρέσει σε μία άσκηση κίνηση και αερόβια άσκηση.

***

squat
2. Βαθιά καθίσματα (squats)

Το βαθύ κάθισμα (squat) είναι μια σύνθετη άσκηση, για όλο το σώμα που λειτουργεί περισσότερες από μία ομάδες μυών. Αυτή η άσκηση βοηθά να τονώσετε τους γλουτούς σας, τη δύναμή σας και να κάψετε πολλές θερμίδες. Για να ενισχύσετε την δαπάνη των θερμίδων και να αυξήσετε τον καρδιακό σας ρυθμό, μπορείτε να κάνετε βαθιά καθίσματα σε συνδυασμό με άλμα. Μπορείτε ακόμα να κάνετε βαθιά καθίσματα με βάρη στα χέρια για να αυξήσετε την αντίσταση. Τα βαθιά καθίσματα σε τακτική βάση μπορεί να μεταμορφώσουν το σώμα σας και να βελτιώσουν την φυσική σας υγεία. Αν κάθεστε όλη μέρα στη δουλειά ή στο σπίτι, διατρέχετε μεγάλο κίνδυνο για σοβαρές ασθένειες. Μπορείτε να κάνετε βαθιά καθίσματα συνεχώς, ενώ περιμένετε να ετοιμαστεί το γεύμα σας ή όσο αναμένετε τον υπολογιστή σας να ξεκινήσει. Γενικά μπορείτε να κάνετε βαθιά καθίσματα παντού και πάντα.

***

kampseis
3. Κάμψεις (push ups)

Δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι αποφεύγουν να κάνουν κάμψεις διότι αυτή η άσκηση είναι λίγο πιο δύσκολο να εκτελεστεί. Ομως, μπορεί να κάνει θαύματα για το σώμα σας. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές κάμψεις που λειτουργούν διαφορετικούς μύες στους ώμους και τα χέρια. Προσπαθήστε να βάλετε ποικιλία στις κάμψεις σας για να μειώσετε τον κίνδυνο να βαρεθείτε την άσκησή σας. Μην κάνετε κάμψεις μόνο για να λειτουργήσετε το πάνω μέρος του σώματός σας, αλλά και τον κορμό σας. Τα push ups είναι καλά για την καρδιά σας και την υγεία του καρδιαγγειακού συστήματος και αυτή η άσκηση βοηθά να βελτιώσετε τη στάση σας. Απλά φροντίστε να τις κάνετε σωστά, με ίσια την πλάτη για να μειώσετε τον πόνο στην πλάτη και να αποφύγετε τους τραυματισμούς.

***

lunges
4. Προβολές (lunges)

Για να τονώσετε τους μύες στα πόδια σας, δοκιμάστε να κάνετε προβολές (lunges). Οι προβολές σάς δίνουν καταπληκτικά αποτελέσματα σε κάθε πόδι ξεχωριστά, βοηθώντας να μεταμορφώσετε το σώμα σας. Για να ενισχύσετε την ένταση κάντε προβολές με άλματα. Τρία σετ των 10 προβολών την ημέρα θα φέρουν καλύτερα αποτελέσματα. Επειδή οι προβολές είναι μια πολύ αποτελεσματική προπόνηση για την ενίσχυση, τη γλυπτική και την οικοδόμηση μερικών μυϊκών ομάδων, είναι καλό να τις κάνετε κάθε μέρα. Ακόμα κι αν έχετε ένα super πολυάσχολο πρόγραμμα, μπορείτε να βρείτε χρόνο να κάνετε προβολές.

***

kolympi
5. Κολύμβηση

Η μεγάλη είδηση ​​για όλους τους λάτρεις της κολύμβησης και για εκείνους που προσπαθούν να μεταμορφώσουν το σώμα τους, το κολύμπι είναι μια εξαιρετικά αποτελεσματική προπόνηση που θα σάς φέρει εκπληκτικά αποτελέσματα και μάλιστα γρήγορα. Το κολύμπι βοηθά να αποκτήσει αντοχή ο κορμός σας και να εργαστούν διαφορετικές ομάδες μυών. Βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσής σας, στην ενίσχυση της καρδιάς και τη βελτίωση της αερόβιας ικανότητάς σας. Παράλληλα, είναι ένας θαυμάσιος τρόπος για να γυμναστείτε μαζί με όλη την οικογένειά σας.

***

treximo
6. Τρέξιμο

Υπάρχουν πολλά οφέλη από το τρέξιμο. Βοηθά στην ανακούφιση από το στρες, στη βελτίωση της υγείας της καρδιάς, στη μείωση του κινδύνου της κατάθλιψης, ενώ παράλληλα καίει πολλές θερμίδες, γεγονός που βελτιώνει τη συνολική σας υγεία. Το τρέξιμο τις πρωινές ώρες είναι μία από τις καλύτερες ασκήσεις που θα μπορούσατε να κάνετε. Εάν δεν μπορείτε να τρέξετε, δοκιμάστε το τζόκινγκ. Σάς βοηθά επίσης να κάψετε θερμίδες και να βελτιώσετε τη γενική σας υγεία.

***

podilato
7. Ποδηλασία

Η ποδηλασία είναι ένας αλάνθαστος τρόπος να προπονηθείτε και να ιδρώσετε. Είναι υπέροχη γιατί μπορείτε να πιέσετε τον εαυτό σας να ασκηθεί σε υψηλότερη ένταση. Ενισχύει τα πόδια, βοηθά στην απώλεια βάρους, κάνει την καρδιά να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά, τονώνει τα χέρια και την πλάτη. Είναι επίσης ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να χωρέσει την άσκηση στην καθημερινή ρουτίνα σας, δεδομένου ότι είναι ένα σπουδαίο μέσο μεταφοράς. Ενα ποδήλατο σας εξοικονομεί χρήματα φροντίζοντας παράλληλα την υγεία σας. Κάντε ποδηλασία μαζί με κάποιον φίλο σας για να αξιοποιήσετε το έπακρο την προπόνησή σας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει