7 πράγματα για το σεξ που θα σας εκπλήξουν

Ολοι κάνουν (ή τουλάχιστον θέλουν να κάνουν…) σεξ, αλλά είναι σίγουρο ότι γνωρίζουν τα πάντα ή έστω τα πιο βασικά πράγματα γι’ αυτό; Αν σας κάνουν αυτή την ερώτηση μην βιαστείτε να απαντήσετε καταφατικά.

Συνήθως πιστεύουμε ότι τα ξέρουμε όλα, ή τουλάχιστον τα πιο σημαντικά από αυτά που πρέπει να γνωρίζουμε αλλά θα μπορούσατε να εκπλαγείτε αν ανακαλύπτατε πόσα πράγματα αγνοείτε σχετικά με το σεξ.

Ακόμα και εκείνοι που θεωρούνται εξπέρ στο είδος, έχουν ακόμα πράγματα να μάθουν. Αλλωστε είναι γνωστό πως, όσο περισσότερα μαθαίνει κανείς, τόσο περισσότερο ανακαλύπτει την άγνοιά του, μπροστά στην απεραντοσύνη της γνώσης.

Διαβάστε παρακάτω κάποια πράγματα για το σεξ που θα σας κάνουν να εκπλαγείτε:

1. Το σεξ κάνει καλό

Σύμφωνα με μελέτες εκείνοι που κάνουν σεξ μία ή δύο φορές την εβδομάδα έχουν υψηλότερα επίπεδα ανοσοσφαιρίνης, ένα αντίσωμα που βοηθά στην προστασία από τις ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος, όπως το κρυολόγημα και η γρίπη. Επίσης, οι ερευνητές βρήκαν πως οι άνδρες που βρίσκονται περίπου στην ηλικία των 20 χρόνων και είχαν πέντε ή περισσότερες εκσπερματώσεις την εβδομάδα έχουν κατά 1/3 λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του προστάτη αργότερα στη ζωή τους.

2. Κάντε περισσότερο σεξ

Οταν οι άνθρωποι ερωτεύονται, αυξάνονται τα επίπεδα της ντοπαμίνης στον εγκέφαλό τους. Αυτός ο νευροδιαβιβαστής ελέγχει το κέντρο ανταμοιβής και ευχαρίστησης του εγκεφάλου. Μπορείτε να πάρετε ντοπαμίνη κάνοντας μόνο δύο πράγματα. Το ένα είναι να ασχοληθείτε με κάποια συναρπαστική δραστηριότητα, όπως bungee jumping, ή παραπέντε, ή μια επικίνδυνη αναρρίχηση. Το δεύτερο είναι να κάνετε σεξ. Μπορείτε, βέβαια, να τα συνδυάσετε και τα δύο. Κάντε πρώτα bungee jumping και στη συνέχεια κάνετε σεξ. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η ντοπαμίνη σας θα «εκτοξευτεί».

3. Προτιμήστε να κάνετε σεξ το πρωί

Οταν σκεφτόμαστε το σεξ συνήθως σκεφτόμαστε μια ρομαντική συνάντηση με τον αγαπημένη ή την αγαπημένη μας, συχνά κάτω από το φως της σελήνης, ή με τα κεριά να τρεμοπαίζουν σε ένα μισοφωτισμένο δωμάτιο. Ομως, για το σώμα μας η πιο ιδανική ώρα για σεξ είναι το πρωί. Τα ανδρικά επίπεδα τεστοστερόνης είναι ιδιαίτερα ανεβασμένα το πρωί και γι’ αυτό και οι περισσότεροι άνδρες έχουν πρωινή στύση. Το πρωινό σεξ, αν μη τι άλλο, είναι και ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσετε τη μέρα σας.

4. Ποιος απολαμβάνει το σεξ περισσότερο;

Στην αρχαία ελληνική μυθολογία η Ηρα παραπονιόταν στον Δία ότι εκείνος έπαιρνε περισσότερη ευχαρίστηση στο σεξ από την ίδια και ίσως να μην είχε άδικο. Σύμφωνα με μελέτη από τη σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου John Hopkins, εννιά στους δέκα άνδρες ανέφεραν ότι είχαν οργασμό τις περισσότερες ή όλες τις φορές που έκαναν σεξ με τη σύντροφό τους. Την ίδια στιγμή μόλις το 50% των γυναικών είπε ότι βιώνει οργασμό κάθε φορά που κάνουν σεξ με τον σύντροφό τους.

5. Οι κανόνες της έλξης

Είναι πιθανό ότι η ομορφιά δεν είναι στο μάτι του θεατή αλλά στη μύτη του. Κάνουμε σεξ επειδή έχουμε μια έμφυτη τάση για αναπαραγωγή. Ως εκ τούτου μάς έλκουν ορισμένα άτομα που θεωρούμε πως μπορούν να φέρουν στον κόσμο ένα υγιές μωρό. Πώς όμως θα το βρούμε αυτό; Μέσω της μύτης μας. Για παράδειγμα, όταν ιδρώνουμε απελευθερώνονται φερομόνες, αποκαλύπτοντας τον τύπο του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Εάν το ανοσοποιητικό μας σύστημα είναι αντίθετο με του ανθρώπου που μας μυρίζει, τότε θεωρείται ότι αποτελούμε ένα καλό ταίριασμα για να παρέχουμε το τέλειο ανοσοποιητικό σύστημα για το μωρό και βρίσκουμε ο ένας τον άλλο ακαταμάχητο.

6. Πότε μπορούμε να πούμε ότι μια γυναίκα θέλει σεξ

Είναι γνωστό ότι δεν μπορεί κανείς να «διαβάσει» εύκολα μια γυναίκα, ωστόσο υπάρχουν κάποια στοιχεία που βοηθούν να μάθουμε αν μια γυναίκα θέλει να κάνει σεξ με κάποιον συγκεκριμένο άνδρα. Πρώτον, όταν μια γυναίκα διεγείρεται από κάποιον οι κόρες των ματιών της διαστέλλονται. Αν μια γυναίκα βλέπει έξω έναν άνδρα που της αρέσει, τον κοιτάζει παρατεταμένα. Τα χείλη της ανοίγουν ελαφρά και αν την πιάσετε να κοιτάζει τα δικά σας χείλη, είναι πολύ πιθανό ότι σας θέλει. Ωστόσο, αν μια γυναίκα σταυρώσει τα πόδια ή τα χέρια της και κοιτάξει μακριά σας, μάλλον είναι ώρα να τα μαζεύετε…

7. Ολοι έχουμε κλειτορίδα

Δεν θα ήταν σπουδαίο να είμαστε σε θέση να καταλάβουμε πώς θα είναι να είμαστε μέλος του αντίθετου φύλου; Κι όμως αν τώρα απλά αναρωτιόμαστε, κάποτε δεν ήταν όλα τόσο διαφορετικά μεταξύ τους. Στο πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης τα έμβρυα είναι ουδέτερα από άποψη φύλου, είτε είναι αρσενικά είτε θηλυκά. Ωστόσο, το έμβρυο έχει όλες τις προϋποθέσεις να διαθέτει κλειτορίδα και κόλπο. Οι διαφορές που ξεχωρίζουν τα αρσενικά από τα θηλυκά δεν γίνονται διακριτές παρά μόνο αφού περάσουν οι 8 με 12 εβδομάδες.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει