7 τρόποι για να αποκτήσετε καλή φυσική κατάσταση

Ασκηση δεν πρέπει να σημαίνει πως θα βασανίζετε τον εαυτό σας στο γυμναστήριο, μέχρις ότου δείτε αποτελέσματα. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να αποκτήσετε τη φόρμα σας χωρίς να αισθάνεστε ότι κάνετε καταναγκαστικά έργα.

Γιατί άσκηση πρέπει να σημαίνει παράλληλα και διασκέδαση.

Παρακάτω δείτε 7 τρόπους που μπορούν να σας βοηθήσουν να αποκτήσετε καλή φυσική κατάσταση:

1. Καράτε

Μία από τις καλύτερες ασκήσεις για όλο το σώμα, που σας βοηθά να ρίξετε λίπος, να οικοδομήσετε τους μύες σας και να βελτιώσετε τη συγκέντρωσή σας. Βεβαιωθείτε ότι θα απευθυνθείτε σε έναν έμπειρο γνώστη με νόμιμη άδεια και θα μάθετε να ασκείστε σωστά.

2. Ποδόσφαιρο

Οποιο κι αν είναι το επίπεδο των ικανοτήτων σας, από τον Ντρογκμπά μέχρι το τελευταίο παιδί σε μια αλάνα, το ποδόσφαιρο είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να έρθετε σε φόρμα και να βελτιώσετε την γενική φυσική σας κατάσταση.

3. Orienteering (προσανατολισμός)

Θα σας άρεσε να περιηγηθείτε με μόνα σας εφόδια έναν χάρτη, μια πυξίδα και το ένστικτό σας; Κάτι σαν ένα γιγάντιο κυνήγι θησαυρού, περνώντας από κάποια σημεία ελέγχου με το γρηγορότερο χρόνο, έτσι ώστε να ασκείτε το σώμα και το μυαλό; Τότε ο προσανατολισμός είναι για εσάς. Είναι ένα άθλημα δημοφιλές στη Βόρεια Ευρώπη, που έχει αποκτήσει σχετικά πρόσφατα στην Ελλάδα φανατικούς θαυμαστές. Tο orienteering μπορεί να συνδυαστεί και με ποδηλασία βουνού.

4. Ορειβασία

Ενας πολύ καλός τρόπος για να «χτίσετε» το πάνω μέρος του σώματός σας και να έχετε μια πολύπλευρη προπόνηση. Μπορεί να γίνει ακόμα και σε εσωτερικούς χώρους με το δικό σας ρυθμό.

5. Paintball

Ενα γρήγορο, διασκεδαστικό άθλημα που προσφέρει πραγματικά μια έκρηξη αδρεναλίνης. Σε αντίθεση με άλλα παιχνίδια της ομάδας είστε πάντα μέρος τη δράσης. Ακόμα κι αν δεν θεωρείται παραδοσιακό σπορ, θα μπορούσατε να αποδειχθείτε ένας πραγματικός ελεύθερος σκοπευτής.

6. Μπάσκετ

Το μπάσκετ είναι ένας εύκολος τρόπος να γυμναστείτε έξω. Μπορείτε να παίξετε σόλο ή ως μέλος μιας ομάδας. Το ύψος προφανώς είναι πλεονέκτημα αλλά αυτό δεν είναι υποχρεωτικό όταν παίζει κανείς σε μια αλάνα ή σε ένα ανοιχτό γυμναστήριο παρέα με τους φίλους του.

7. Ποδηλασία και ποδηλασία βουνού

Η ποδηλασία είναι μεγάλη άσκηση. Καίει έναν… τόνο θερμίδων και δημιουργεί πολύ ισχυρά πόδια. Η σκληρή δουλειά στο δρόμο και η ακόμα πιο σκληρή σε λόφους, εξαργυρώνεται πέρα από τα οφέλη για την υγεία, από τις συναρπαστικές κατηφόρες που προσφέρει η ποδηλασία βουνού (αλλά και αυτή σε ανηφορικούς  δρόμους της πόλης, όταν έρχεται η ώρα της κατάβασης…) που είναι ιδανικές για την αδρεναλίνη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει