Κέικ Μπανάνας “Επιτύμβιος Στήλη”: Μια Ανατριχιαστική Συνταγή για το Halloween!

Εκτέλεση
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C (160°C με αέρα/γκάζι 4). Βουτυρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ (περίπου 900 γρ.) και στρώνουμε τη βάση και τις πλευρές με λαδόκολλα. Χτυπάμε το βούτυρο, τη καστανή ζάχαρη και τη βανίλια μαζί για 2-3 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αυγά, ένα κάθε φορά, χτυπώντας μετά από κάθε προσθήκη για να ενσωματωθούν.
Βήμα 2
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το baking powder, την κανέλα, το τζίντζερ, το αλεύρι και ¼ κουταλάκι του γλυκού ψιλό θαλασσινό αλάτι. Ενσωματώνουμε τα ξηρά υλικά στα υγρά, και στη συνέχεια προσθέτουμε τη λιωμένη μπανάνα. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 45 λεπτά έως 1 ώρα, μέχρι να αποκτήσει ένα σκούρο χρυσαφένιο χρώμα και μια οδοντογλυφίδα που θα εισάγουμε στο κέντρο να βγαίνει καθαρή. Εάν ροδίσει πολύ γρήγορα, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 160°C (140°C με αέρα/γκάζι 3) προς το τέλος του χρόνου ψησίματος. Αφήνουμε να κρυώσει στη φόρμα για 10 λεπτά και, στη συνέχεια, το τοποθετούμε σε μια σχάρα για να κρυώσει εντελώς. *Ιδανικά, το κέικ είναι καλύτερο αν παρασκευαστεί μια μέρα νωρίτερα. Αποθηκεύεται σε αεροστεγές δοχείο.*
Βήμα 3
Όταν είμαστε έτοιμοι να διακοσμήσουμε, λιώνουμε τη σοκολάτα σε ένα πυρίμαχο μπολ σε σύντομες δόσεις στον φούρνο μικροκυμάτων ή πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει, φροντίζοντας το μπολ να μην αγγίζει το νερό. Αφήνουμε να κρυώσει μέχρι να πήξει ελαφρώς, περίπου 5-10 λεπτά.
*Βήμα 4
Βάζουμε λίγη λιωμένη σοκολάτα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής, κόβουμε την άκρη και γράφουμε ανατριχιαστικές φράσεις πάνω σε 6 μισά μπισκότα. Αφήνουμε να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.
Βήμα 5
Χτυπάμε το βούτυρο και την άχνη ζάχαρη μαζί μέχρι να γίνουν κρεμώδη. Χτυπάμε μέσα την υπόλοιπη κρύα σοκολάτα, στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα και τη βανίλια μέχρι να έχουμε μια απαλή, εύπλαστη βουτυρόκρεμα.
Βήμα 6
Θρυμματίζουμε τα υπόλοιπα μισά μπισκότα χρησιμοποιώντας έναν πλάστη, στη συνέχεια ανακατεύουμε με το κακάο για να φτιάξουμε “χώμα”. Απλώνουμε τη βουτυρόκρεμα πάνω από το κέικ, πασπαλίζουμε με το “χώμα” και γαρνίρουμε με τα μπισκότα-“επιτύμβιες στήλες” και καραμέλες. Διατηρείται σε αεροστεγές δοχείο για έως και τρεις ημέρες.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει