Ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα την Κυριακή – συστάσεις της ΕΣΕΕ για ηρεμία

Ανοιχτά θα παραμείνουν την Κυριακή 19 Ιανουαρίου τα εμπορικά καταστήματα στο πλαίσιο των χειμερινών εκπτώσεων. Η λειτουργία των καταστημάτων είναι προαιρετική από τις 11 το πρωί ως τις 8 το βράδυ.

Ωστόσο, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΟΙΥΕ) έχει εξαγγείλει εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία στον κλάδο του εμπορίου και απεργιακή συγκέντρωση στις  12 το μεσημέρι στην πλατεία Συντάγματος.

ΕΣΕΕ σε καταστηματάρχες: Μην κάνετε φασαρίες την Κυριακή, θα φύγει ο κόσμος

Σύσταση σε εργοδότες, εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους να αποφύγουν την Κυριακή (19/1), που θα είναι ανοικτά τα μαγαζιά, τις εντάσεις, απηύθυνε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Β. Κορκίδης.

Στη δήλωσή του, ο κ. Κορκίδης αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Παρακαλώ θερμά, εργοδότες, εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους στο λιανικό εμπόριο να αποφύγουν τις όποιες εντάσεις κάνουν κακό στην αγορά του κέντρου των πόλεων και κατ’ επέκταση βλάπτουν το ελληνικό εμπόριο. Η Κυριακή 19 Ιανουαρίου είναι σύμφωνα με το νόμο, μια από τις 7 Κυριακές που ισχύει προαιρετικά το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων και οφείλουμε να σεβαστούμε την όποια απόφαση των συναδέλφων μας. Θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος όλα θα κυλήσουν ομαλά και ελπίζω τόσο οι έμποροι όσο και οι καταναλωτές να μείνουν ικανοποιημένοι από μία ιδιαίτερη ημέρα των χειμερινών εκπτώσεων».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει