Η ανθρώπινη όραση σε σύγκριση με αυτή των ζώων (video)

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του τρόπου με τον οποίο βλέπει μια γάτα τον κόσμο, συγκριτικά με τον τρόπο που τον βλέπει ο άνθρωπος; Συχνά έχουμε υποβάλλει στον εαυτό μας το συγκεκριμένο ερώτημα.

Σύμφωνα με νέα έρευνα αυτό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το πόσο μακριά είναι το αντικείμενο και αν είναι σκοτεινά ή όχι.

Με τη βοήθεια ερευνητών στο Kτηνιατρικό Κέντρο Nickolay Lamm στην Πενσυλβάνια, αποδείχτηκε πως οι άνθρωποι μπορούν να δουν ένα πολύ ευρύτερο φάσμα χρωμάτων και αποχρώσεων, αλλά δεν έχουν τόσο καλή περιφερειακή όραση, ενώ οι γάτες μπορούν να δουν μέχρι και οκτώ φορές καλύτερα στο σκοτάδι.

Ωστόσο οι άνθρωποι τα πήγαν πολύ καλύτερα όταν χρειάστηκε να δουν τα πράγματα που βρίσκονται πιο μακριά. Ενδεχομένως αυτό να εξηγεί και το γιατί η γάτα σας πολλές φορές σας… αγνοεί. Ισως δεν έχει «τουπέ», απλά δεν σας έχει δει…

Ομως και αυτή ακόμα η μεγάλου βεληνεκούς ανθρώπινη όραση ωχριά σε σύγκριση με το μέσο όρο της όρασης ενός αρπακτικού πουλιού. Τα αρπακτικά πουλιά είναι «ευλογημένα» με ένα είδος διόπτρων που μπορούν να εντοπίσουν ένα πολλά υποσχόμενο γεύμα που βρίσκεται σε απόσταση μεγαλύτερη από τρία χιλιόμετρα μακριά…

Μπορεί επίσης να σας αρέσει