Από την Παρασκευή (7/2) σε διαθεσιμότητα 8.500 γιατροί

Σε διαθεσιμότητα θα μπουν 8.500 γιατροί από την Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου, ένα 24ωρο δηλαδή μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την Πρωτοβάθμια Υγεία, όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Αδωνις Γεωργιάδης.

Ουσιαστικά ο υπουργός προανήγγειλε το τέλος των εργασιακών σχέσεων των γιατρών του ΕΟΠΥΥ με τον Οργανισμό, που πλέον καλούνται να επιλέξουν το δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα και να προχωρήσουν σε αίτηση.

«Αμέσως μετά την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για την Πρωτοβάθμια Υγεία θα ξεκινήσει η διαδικασία της κινητικότητας και της διαθεσιμότητας και 8.500 γιατροί στον ΕΟΠΥΥ τίθενται σε διαθεσιμότητα. Ολοι θα πρέπει να επιλέξουν το δημόσιο ή το ιδιωτικό τομέα και σε μια εβδομάδα θα πρέπει να έχουν κάνει την αίτηση, για να ξέρουμε τα κενά που δημιουργούνται και να τα καλύψουμε άμεσα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας μετά την ψήφισή του από την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων την περασμένη εβδομάδα και τη δεύτερη ανάγνωση την Δευτέρα (3/2), θα ψηφιστεί από την Ολομέλεια την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου.

Την ίδια ημέρα έχει προγραμματιστεί πανυγειονομική απεργία και συλλαλητήριο στο υπουργείο Υγείας και πορεία προς τη Βουλή.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει