Αποφασισμένοι να πάνε στα… χαρακώματα οι φαρμακοποιοί

Μπορεί ο Αδωνις Γεωργιάδης να θεωρεί πως η συμφωνία που έκανε με την Τρόικα για τα φαρμακεία, τα ΜΥΣΥΦΑ και την τρίμηνη παράταση που δόθηκε, να είναι μια καλή συμφωνία, αλλά οι φαρμακοποιοί κάθε άλλο παρά συμφωνούν.

Για την ακρίβεια τα ψηφίσματα που εξέδωσαν μετά το τέλος της σαββατιάτικης μαραθώνιας Γενικής Συνέλευσής τους δείχνουν πως είναι αποφασισμένοι να πάνε σε πόλεμο και να ακυρώσουν τη συμφωνία, καθώς βρίσκονται σε πλήρη διάσταση με τις κυβερνητικές απόψεις.

«Οι φαρμακοποιοί είναι έτοιμοι για απεργιακές κινητοποιήσεις εφόσον το νομοσχέδιο Χατζηδάκη που περιλαμβάνει την συμφωνία Κυβέρνησης και Τρόικας  κρύβει παγίδες ή θίγει το νομικό πλαίσιο λειτουργίας των φαρμακείων», επισημαίνει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΦΣ Κυριάκος  Θεοδοσιάδης.

Στην έκτακτη γενική συνέλευση του ΠΦΣ, οι φαρμακοποιοί εμφανίστηκαν ενωμένοι και εν αναμονή της γνωστοποίησης του σχεδίου νόμου που θα έρθει στη Βουλή, βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα.

Στην συνεδρίαση που κράτησε περισσότερο από 6 ώρες, αποφασίστηκε πως αν στο νομοσχέδιο που θα έρθει την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή, θίγεται το καθεστώς λειτουργίας των φαρμακείων, θα υπάρξει άμεση και δυναμική απάντηση με απεργιακές κινητοποιήσεις.

Ο ΠΦΣ έχει τονίσει με κάθε τρόπο αλλά και με σαφή και αξιόπιστα επιχειρήματα πως αποκρούει την έκθεση του ΟΟΣΑ η οποία είναι δομημένη και γραμμένη κατά παραγγελία συγκεκριμένων συμφερόντων και την οποία έχουν υιοθετήσει το Υπουργείο Ανάπτυξης και η Τρόικα.

Τα ψηφίσματα που εξέδωσαν οι φαρμακοποιοί μετά τη Γενική Συνέλευσή τους, είναι τα εξής:

* Η πρόταση που κατατέθηκε από τη Γενική Συνέλευση είναι η διατήρηση Ενιαίας και ομοιόμορφης διατίμησης των ΜΥΣΥΦΑ και εξορθολογισμός των τιμών, αν χρειαστεί

* Ανώτατο εβδομαδιαίο ωράριο λειτουργίας οι 48 ώρες που θα προσαρμόζεται ανά Φαρμακευτικό Σύλλογο

* Απόφαση για 24ωρη απεργία την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου και παρουσία αντιπροσωπείας από τους προέδρους των φαρμακευτικών συλλόγων στην συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής

* Χρησιμοποίηση των 11.000 φαρμακείων ως εκλογικών κέντρων με σκοπό να πολεμήσουν όποιον βουλευτή ψηφίσει άρθρα του νομοσχεδίου που θα περιλαμβάνoυν προτάσεις του ΟΟΣΑ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει