Απόσυρση του νομοσχεδίου ΠΦΥ ζητούν οι γιατροί – υπουργός «κατεδάφισης» ο Γεωργιάδης

Την απόσυρση, έστω και την ύστατη στιγμή, του «ανθρωποκτόνου» όπως το χαρακτηρίζει, νομοσχέδιο «ψευδεπίγραφης μεταρρύθμισης» ζητά από τον Πρωθυπουργό ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.

Παράλληλα, ζητά να ξεκινήσει μια ουσιαστική συζήτηση από μηδενική βάση, για να καταρτιστεί ένα νομοσχέδιο που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών και στην αξιόπιστη και ευπρεπή λειτουργία των γιατρών.

Ακόμα, απευθύνονται στον υπουργό Υγείας, Αδωνι Γεωργιάδη, λέγοντας πως «αν υλοποιηθεί το νομοσχέδιο, ο ίδιος θα μείνει στην ιστορία ως υπουργός κατεδάφισης και όχι μεταρρύθμισης».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου:

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ζητεί, την υστάτη τούτη ώρα, από τον Πρωθυπουργό της χώρας, να αποσύρει το «ανθρωποκτόνο» νομοσχέδιο της «ψευδεπίγραφης μεταρρύθμισης» της Π.Φ.Υ., που απομακρύνει χιλιάδες ιατρούς από την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, με προκάλυμμα τη δήθεν «μεταρρύθμιση της Π.Φ.Υ» και προσχηματικό όπλο τη λεγόμενη «πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των ιατρών».

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ζητεί επίσης να ξεκινήσει τώρα από μηδενικής βάσεως μία ειλικρινής και ουσιαστική συζήτηση με τα κόμματα και τους φορείς και να καταρτισθεί ένα Νομοσχέδιο που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών αφενός,  και αφετέρου, στην ευπρεπή και αξιόπιστη λειτουργία των ιατρών, εν όψει των εξελίξεων που δρομολογούνται στο χώρο της Υγείας.

Εχουμε τονίσει κατ’ επανάληψη, ότι το Νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή διαλύει τις δημόσιες δομές υγείας και μεταφέρει με απαράδεκτο τρόπο την περίθαλψη σε ιδιωτικές μεγάλες επιχειρήσεις, με μεγάλη ζημία και κόστος για τους ασφαλισμένους και τους υγειονομικούς κάθε κλάδου.

Η Βουλή αναλαμβάνει ιστορική ευθύνη για το μέλλον της περίθαλψης των πολιτών και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος τονίζει με αγωνία ότι πρέπει όλοι να υπερασπιστούμε την υγεία και την περίθαλψη του λαού, με την υπευθυνότητα που οι περιστάσεις απαιτούν, μέσα από ανθρωπιστική προσέγγιση και όχι με τις λογιστικές τακτοποιήσεις, που απαιτούν η Τρόικα και κάθε λογής πρόθυμοι «επιτελείς».

Οι κοινωνικοί φορείς της χώρας μας πρέπει να αντιδράσουν με κάθε τρόπο, ώστε η υγεία και η περίθαλψη στην χώρα μας να μην γίνει πεδίο εκμετάλλευσης καιροσκόπων και εκμεταλλευτών, αλλά και χωρίς να μετατεθεί το βάρος της περίθαλψης «στις τσέπες των ασφαλισμένων», το οποίο θα έχει ως αποτέλεσμα μεγάλο μέρος του πληθυσμού να εγκαταλείψει αδύναμο την περίθαλψή του και να τεθεί στο περιθώριο της κοινωνίας.

Ο υπουργός Υγείας πρέπει να καταλάβει ότι, εάν το Νομοσχέδιο αυτό υλοποιηθεί, ο ίδιος θα μείνει στην ιστορία ως υπουργός «κατεδάφισης» και όχι μεταρρύθμισης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει