Δέσμευση Γεωργιάδη: «Καμία απόλυση γιατρών του ΕΟΠΥΥ»

Διαβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης τον πρόεδρο του ΙΣΑ, Γιώργο Πατούλη, σε έκτακτη συνάντηση που είχαν το πρωί της Δευτέρας (11/11) ότι δεν θα γίνει καμία απόλυση γιατρών.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, είχε ζητήσει  από τον Υπουργό εξηγήσεις με αφορμή δημοσιεύματα που ήθελαν τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη, να μιλά για 1.200 απολύσεις γιατρών του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός των 4.000 απολύσεων που ζητά η Τρόικα μέχρι το τέλος του 2013. Παράλληλα, ήθελε να μάθει τι ακριβώς συμβαίνει και καθυστερούν υπερβολικά οι αποπληρωμές των ληξιπρόθεσμων οφειλών στους γιατρούς της Αθήνας, συγκριτικά με την υπόλοιπη Ελλάδα.

Ο κ. Γεωργιάδης διαβεβαίωσε τον κ. Πατούλη ότι βρίσκονται δεν έχει αλλάξει τίποτα σε όσα είχε δηλώσει περί μη απόλυσης γιατρών, ενώ δεσμεύτηκε ότι δεν πρόκειται να τεθεί σε ισχύ μέτρο απομάκρυνσης γιατρών από τις μονάδες του ΕΟΠΥΥ.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ από την πλευρά του θεώρησε θετικό βήμα τη δέσμευση του υπουργού, καθώς ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με ανακοίνωση που είχε εκδώσει μετά τα δημοσιεύματα περί απολύσεων είχε τονίσει «η τήρηση του λόγου του υπουργείου Υγείας αποτελεί την κόκκινη γραμμή για τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει