Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στον συνδικαλιστή του «Σωτηρία»

Δίωξη για απόπειρα εκβίασης σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο εισαγγελέας στον συνδικαλιστή του νοσοκομείου «Σωτηρία» που βρέθηκε να παίρνει φακελάκι 50.000 ευρώ για να αποτρέψει απεργία στο νοσοκομείο.

Ο Βασίλης Κονιαδίτης, πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου «Σωτηρία» συνελήφθη τη Δευτέρα (7/10) με προσημειωμένα χαρτονομίσματα που φέρεται να έχει ζητήσει και έλαβε από την διοικήτρια του νοσοκομείου, προκειμένου να πείσει τους συναδέλφους του να μην προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

Ο 45χρονος κατηγορούμενος θα οδηγηθεί την Πέμπτη (10/10) στον ανακριτή από τον οποίο αναμένεται να ζητήσει προθεσμία για να απολογηθεί.

Ο συνήγορός του υποστήριξε πως τα χρήματα αυτά επρόκειτο να πάνε στο ταμείο των εργαζομένων.

«Δεν είχε άλλο περιθώριο, έτσι όπως του προσέφερε τα χρήματα η διοικήτρια του νοσοκομείου. Υπάρχουν μάρτυρες και συνάδελφοί του και από τη διοίκηση του νοσοκομείου, που ήξεραν ότι είχε ζητηθεί ένα χρηματικό ποσό για το ταμείο τους», τόνισε χαρακτηριστικά.

Διαγράφεται από το σωματείο

Στο μεταξύ, την καθαίρεσή του από την προεδρία του σωματείου εργαζομένων του «Σωτηρία» θα ζητήσει από τη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου, ενώ παράλληλα θα τεθεί και το ζήτημα της διαγραφής του από το Μητρώο του Σωματείου.

Παράλληλα, την παραδειγματική του τιμωρία ζήτησε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) χαρακτηρίζοντας αποκρουστική την πρακτική του χρηματισμού.

Κόντρα Γεωργιάδη – ΣΥΡΙΖΑ

Εξάλλου, κόντρα ανάμεσα στον υπουργό Υγείας, Αδωνι Γεωργιάδη και τον ΣΥΡΙΖΑ προέκυψε με αφορμή τον συνδικαλιστή, καθώς στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου που έδωσε το απόγευμα της Δευτέρας ο υπουργός με αφορμή το συγκεκριμένο θέμα, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου από ποιο πολιτικό χώρο προέρχεται ο συνδικαλιστής τόνισε πως ανήκε στην ΠΑΣΚΕ, αλλά στη συνέχεια έγινε αντιμνημονιακός και πήγε «αριστερότερα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ θεώρησε ότι τον «φωτογράφισε» η συγκεκριμένη λέξη και στη συνέχεια ξέσπασε πόλεμος δηλώσεων, με τον ΣΥΡΙΖΑ να υποστηρίζει πως ο κ. Γεωργιάδης κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια, δεδομένης της δικής του ευκολίας να μετακινείται από το ένα κόμμα (ΛΑΟΣ) στο άλλο.

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας απαντώντας σε ένα tweet του Δημήτρη Παπαδημούλη έγραψε: «Αναμένω να μου πείτε πού και πότε ακριβώς είπα εγώ τη λέξη ΣΥΡΙΖΑ, αλλιώς δεκτή η συγνώμη σας».

Για την ιστορία, πάντως, στις τελευταίες εκλογές του Σωματείου στις 10-11 Απριλίου 2013 ο συγκεκριμένος συνδικαλιστής κατήλθε στις εκλογές με το ψηφοδέλτιο που υποστηρίχτηκε από τις δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει