Δωρεάν εξετάσεις για το διαβήτη από τον Ιατρικό Σύλλογο Aθηνών στις 12 και 13 Νοεμβρίου

Δωρεάν μετρήσεις γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης (HbA1c), θα παρέχονται στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (Ι.Σ.Α. Σεβαστουπόλεως 113) Πέμπτη 12 και την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου.

Oι εξετάσεις αυτές θα διεξαχθούν στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Διαβήτη (14 Νοεμβρίου).

Οι εξετάσεις θα διενεργούνται 09:00- 17:00 και το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί για την ασθένεια. Η δράση έχει στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, για το σακχαρώδη διαβήτη και την οργανώνουν από κοινού ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και το Εθνικό Κέντρο Έρευνας, Πρόληψης και Θεραπείας του Σακχαρώδη Διαβήτη και των Επιπλοκών του (Ε.ΚΕ.ΔΙ.).

Παράλληλα, την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου στις 17:30-21:00 θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 & Δημ. Μόσχα) ενημερωτική εκδήλωση για το ευρύ κοινό, όπου ειδικοί επιστήμονες θα ενημερώσουν τους πολίτες για όλα τα νεότερα δεδομένα, γύρω από το σακχαρώδη διαβήτη.

Οι δράσεις αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο διεξαγωγής του Προγράμματος Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης τόσο των γιατρών και επαγγελματιών υγείας, όσο και του ευρύτερου κοινού, γύρω από το σακχαρώδη διαβήτη, με τίτλο «Η ζωή με τον σακχαρώδη διαβήτη»,. που διοργανώνεται από το Ε.ΚΕ.ΔΙ. σε τρεις πόλεις της χώρας. (Σητεία, Αθήνα, Ναύπλιο).

«Η έγκυρη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των Ελλήνων πολιτών γύρω από τη σύγχρονη “μάστιγα” του σακχαρώδη διαβήτη είναι ζωτικής σημασίας για την αποτελεσματική πρόληψη και αναχαίτιση της ανοδικής πορείας του και στην Ελλάδα» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει