Δροσερή Σαλάτα με Καρπούζι

Υλικά :
Καρπούζι (ψίχα ή κυβάκια)
Φέτα ή ανθότυρο (σε κύβους ή θρυμματισμένο)
Ρόκα ή φρέσκο δυόσμο
Ελιές μαύρες (χωρίς κουκούτσι, προαιρετικά)
Κόκκινο κρεμμύδι (λεπτές φέτες, προαιρετικά)
Αγγούρι (σε φέτες ή μικρά κομμάτια, προαιρετικά)
Ξύσμα και χυμός λάιμ ή λεμονιού
Παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Κόβουμε το καρπούζι σε κυβάκια ή μπαστουνάκια και το τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέτουμε τη φέτα ή το ανθότυρο σε κύβους ή θρυμμένο.
Στρώνουμε τη ρόκα ή το δυόσμο από πάνω.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι (αν χρησιμοποιείται) και το αγγούρι (αν επιλέγεται).
Προαιρετικά, προσθέτουμε ελιές.
Ρίχνουμε το ξύσμα και τον χυμό του λάιμ ή λεμονιού.
Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ανακατεύουμε απαλά.
Γαρνίρουμε με αλάτι και πιπέρι κατά γεύση.
Σερβίρισμα:
Σερβίρεται αμέσως, χωρίς μαγείρεμα, ως μια δροσερή, καλοκαιρινή σαλάτα.
Σημείωση:
Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε μια μικρή πιπεριά τσίλι για έξτρα αψάδα ή βαλσάμικο για μια πιο ξινή νότα.
Η σαλάτα είναι εύκολη, γρήγορη, υγιεινή και ιδανική για καλοκαιρινά τραπέζια ή βραδινά μπάρμπεκιου.
Διατροφικός Πίνακας
| Υλικά (για 4 μερίδες) | Θερμίδες (kcal) | Πρωτεΐνη (g) | Λιπαρά (g) | Υδατάνθρακες (g) | Ίνες (g) |
|---|---|---|---|---|---|
| Καρπούζι (600g) | 180 | 3,6 | 1,2 | 45 | 3,6 |
| Φέτα (150g) | 390 | 21 | 33 | 3 | 0 |
| Αγγούρι (100g) | 15 | 0,7 | 0,1 | 3,6 | 0,5 |
| Ελιές (50g) | 70 | 0,5 | 7 | 1 | 1 |
| Ελαιόλαδο (40g) | 360 | 0 | 40 | 0 | 0 |
| ΣΥΝΟΛΟ | 1015 | 25,8 | 81,3 | 52,6 | 5,1 |
| Ανά μερίδα | ~254 | ~6,5 | ~20,3 | ~13,2 | ~1,3 |
